search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 00:23
MENU CLOSE

Βουλή: Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τους νέους ποινικούς κώδικες

21.02.2024 16:19
syriza_nd_vouli_poinikoi-kodikes_2102_1460-820_new

Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τους νέους ποινικούς κώδικες κυβέρνηση και ΣΥΡIΖΑ. Ο Σωκράτης Φάμελλος σε μια εφ΄ όλης της ύλης κριτική στην κυβέρνηση διερωτήθηκε γιατί δεν εφαρμόζεται άμεσα η κατάργηση της ασυλίας των τραπεζιτών με τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντά παραπέμποντας στο νόμο Παρασκευόπουλου.

«Γιατί δεν εφαρμόζετε άμεσα η άρση της ασυλίας των τραπεζικών στελεχών και πάει 4,5 μήνες μετά; Ποιο πλυντήριο θέλετε πάλι να υπηρετήσετε κ. Φλωρίδη;», ήταν ερωτήματα που έθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας παράλληλα, την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση θα αυξηθεί η εγκληματικότητα, αλλά και η συμφόρηση τόσο στις φυλακές όσο και στις δικαστικές αίθουσες.

«Οδηγηθήκατε σε ήττα το 2109, σε συντριβή το 2023, σε διάσπαση και τώρα στη διάλυση, αλλά παραμένετε αμετακίνητοι στις θέσεις που σας οδήγησαν στη συντριβή», σχολίασε ο Γιώργος Φλωρίδης για να προσθέσει πως το πρώτο άρθρο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν για την αποφυλάκιση του βαρέως εγκλήματος Ελλάδας και το δεύτερο για το κλείσιμο των τραπεζών.

«Ο νόμος Παρασκευόπουλου, που έβγαλε έξω αθρόως εγκληματίες, ήταν εκείνος που οδήγησε τους εγκληματίες ξανά στο έγκλημα. Το έγκλημα αυξήθηκε από τους νόμους σας. Αυτό ήταν το καλημέρα της κυβέρνησής σας, με το καληνύχτα αποφυλακίσατε όλο το βαρύ οικονομικό έγκλημα της χώρας. Μην έχετε αμφιβολία ότι η διάλυσή σας είναι πολύ κοντά», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ήρθε σε κόντρα με την αντιπολίτευση και για την τραγωδία των Τεμπών.

Όπως είπε, με το νομοσχέδιο εισάγεται ρύθμιση για την κατάργηση της ενδιάμεσης διαδικασίας, δηλαδή της έκδοσης βουλευμάτων, ώστε η υπόθεση να οδηγηθεί κατευθείαν σε δίκη αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η ανάκριση. «Εδώ είναι η υποκρισία σας. Πού είναι η αγωνία σας να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα;», είπε προς τον Κυριάκο Βελόπουλο, που ζήτησε τους κατηγορούμενους στη φυλακή. 

Για χυδαία απόφαση της ΝΔ να μην κληθούν επιπλέον μάρτυρες και να κλείσει άρον-άρον τις εργασίες της η εξεταστική επιτροπή έκανε λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι παρεμπόδισε την έρευνα τόσο για τις ευθύνες του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή, απορρίπτοντας το αίτημα για κατάθεση του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης Χρήστου Τριαντόπουλου, τον οποίο ο Κώστας Αγοραστός έδειξε ότι έδωσε εντολή για το μπάζωμα στα Τέμπη. «Χωρίς να έρθει η ποινική δικογραφία κλείνετε την εξεταστική, είναι μέρα ντροπής, το μόνο που κάνετε είναι να προστατεύετε το πρεστίζ της κυβέρνησης Μητσοτάκη» είπε ο κ. Φάμελλος, ενώ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε πως οι συγγενείς των θυμάτων δεν επιθυμούν τη διεξαγωγή μιας δίκης στο γόνατο, ούτε μιας δίκης συγκάλυψης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επιτέθηκε και στο δικαστικό σώμα. «Δεν ξέρουμε εδώ μέσα, ότι δικαστές και εισαγγελείς το κράτος τούς δίνει άλλες θέσεις σε ανεξάρτητες αρχές; Ποια Δικαιοσύνη; Της οικογενειοκρατίας; Έχουμε ζωντανό παράδειγμα στη Βουλή. Η γυναίκα του, η αδερφή του είναι εισαγγελείς και δικαστές, δεν τα ξέρουμε αυτά; Για ποια δικαιοσύνη μιλάμε; Για ποια δικαιοσύνη», υποστήριξε με τον υπουργό Δικαιοσύνης να αναφέρεται στην απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στην πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης, εγκαλώντας τον Κυριάκο Βελόπουλο. «Είναι άτυχη στιγμή που επιλέξατε να το κάνετε, γιατί από τύχη δεν έσκασε η βόμβα στο εφετείο Θεσσαλονίκης, δεν είναι στιγμή για τέτοιες αναφορές», είπε ο Γιώργος Φλωρίδης. 

Ο Κυριάκος Βελόπουλος πάντως, κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν Ελληνική Λύση στην προσεχή ευρωκάλπη, ώστε να καταστεί δεύτερο κόμμα.

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Υγείας: Σχέδιο για νέο χαράτσι στους ασφαλισμένους – Θα πληρώνουν επιπλέον ανά παραπεμπτικό για διαγνωστικές εξετάσεις

Μητσοτάκης στο «Raisina Dialogue 2024»: «Κεντρικός στόχος για την Ελλάδα και βασικός για την Ευρώπη η ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Ινδίας» (video)

Μήνυμα Δένδια στην Αλβανία: «Ανάγκη τήρησης του ευρωπαϊκού κεκτημένου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 00:19