search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:17
MENU CLOSE

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ινδία: Στη Βομβάη για επαφές με εκπροσώπους επιχειρήσεων

22.02.2024 08:16
mitsotakis_new

«Φυσικό κατώφλι» της Ινδίας προς την Ευρώπη χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Ελλάδα, κατά την χθεσινή του ομιλία του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 9ης ετήσιας διάσκεψης «Raisina Dialogue».

«Λέω στους Ινδούς φίλους ότι είμαστε το φυσικό σκαλοπάτι εισόδου στην Ευρώπη και πέρα από αυτή», τόνισε ο πρωθυπουργός

«Η Ελλάδα πάει καλά και λέμε στις ινδικές επιχειρήσεις παρακαλώ ελάτε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Στις κοινές του δηλώσεις με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, αναφέρθηκε στις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών και υπογράμμισε τη στρατηγική σχέση που αναπτύσσουν.

«Σήμερα η Ινδία είναι παγκόσμια δύναμη, ηγετικός παίκτης», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ενώ τόνισε ότι η ενίσχυση των σχέσεων ΕΕ-Ινδίας πρέπει να είναι βασικός στόχος για την Ευρώπη και είπε πως είναι κεντρικός στόχος για την Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε προσκλητήριο στους Ινδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας, ενώ σημειώνεται ότι μια πολυπληθής ελληνική επιχειρηματική αποστολή βρίσκεται στην Ινδία για να έχει επαφές.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, εκτιμούν ότι το αποτύπωμα της πρώτης ημέρα της επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Ινδία είναι εξαιρετικά θετικό.

Σήμερα 22/2 ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τη Βομβάη όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους ινδικών επιχειρήσεων και θα απευθύνει ομιλία στις 9:30 στο ελληνοϊνδικό φόρουμ επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε επίσης:

Ποιος φοβάται τη Δεξιά στα δεξιά της ΝΔ;

Flyover: Γιατί ο Ανδρουλάκης τα βάζει με την κυβέρνηση – H συνεννόηση με Αγγελούδη και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ 

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριακή αυλαία εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης – Από μια κλωστή κρέμεται η ανακωχή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 17:15