search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:09
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια τα επόμενα βήματα του συνεδρίου και το ορόσημο της 10ης Μαρτίου – Τι εξετάζει η πλευρά Κασσελάκη

23.02.2024 12:28
STEFANOS_KASSELAKIS_SYRIZA192

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, με την οριστικοποίηση της υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη για την ηγεσία του κόμματος, εξετάζει το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περίμενε ότι θα υπάρξει κίνηση απέναντί του για τη μάχη της αρχηγίας, μετά την αμφισβήτηση που είχε δεχθεί το τελευταίο διάστημα και τη δραματική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν είχε σαφή εικόνα για το ποιος, ποια ή ποιοι θα ήταν αντίπαλοί του.

Στενοί του συνεργάτες πάντως έλεγαν ήδη από χθες ότι από τη στιγμή που ενεπλάκη ο κ. Τσίπρας στη διαμάχη, αυτό σήμαινε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν εξ αρχής αποφασισμένος να στηρίξει εναλλακτική λύση απέναντι στον κ. Κασσελάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που εξετάζει τώρα το επιτελείο του νυν προέδρου προσανατολίζεται να αντιμετωπίσει την υποψηφιότητα της κυρίας Γεροβασίλη ως μία προοπτική που δεν μπορεί να φτάσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Πάντως το συνέδριο θα κληθεί να αποφασίσει και επί του χρονοδιαγράμματος, καθώς δεν υπήρξε μέχρι χθες βράδυ ενιαία προσέγγιση στο θέμα αυτό.

Ο κ. Κασσελάκης προτείνει να στηθούν κάλπες στις 10 Μαρτίου, επικαλούμενος ότι σε διαφορετική περίπτωση η διαδικασία θα πάει στις 31 του ίδιου μήνα, αφήνοντας μικρό περιθώριο στο κόμμα να ετοιμαστεί για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Κι αυτό, όχι γιατί θα πρέπει ο ίδιος να παρουσιαστεί στο στρατό στα μέσα Μαρτίου, – υπάρχει άλλωστε και η δυνατότητα αναβολής – αλλά επειδή ακολουθούν δύο τριήμερα αργιών, που δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών.

Ωστόσο άλλα στελέχη θεωρούν ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό είναι πολύ σφιχτό και περιοριστικό, ώστε να γίνει μία αναλυτική παρουσίαση των υποψηφιοτήτων στο εκλογικό σώμα.

Διαβάστε επίσης:

Κλείδωσε η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη – Τη στηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας

Φάμελλος: Το Συνέδριο είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία του ΣΥΡΙΖΑ (video)

Ντόρα Μπακογιάννη για εξελίξεις σε ΣΥΡΙΖΑ: «Πάει για διάλυση – O Τσίπρας έβαλε το κερασάκι στην τούρτα» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 18:08