search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:38
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκλογές θα γίνουν, διαμηνύει ο Κασσελάκης στους «κυανόκρανους» που ζητούν αναβολή

24.02.2024 13:31
kasselakis-12 (3)

Συνάντηση με τον Στέφανο Κασσελάκη είχε στους διαδρόμους του Τάε ΚΒον Ντο ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος συνομιλούσε με συνέδρους, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να αναβληθούν οι εκλογές, ζητώντας μάλιστα και υπογραφές για ένα σχετικό αίτημα.

Μάλιστα έγινε ο εξής διάλογος: «Πρόεδρε θα υπογράψεις και συ;», είπε ο κ. Ραγκούσης, με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά σε σύνεδρο παρουσία του: «Οι εκλογές θα γίνουν, εγώ Ιφιγένεια δεν θα γίνω». 

«Χρειάζομαι τη σφραγίδα σας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.

Σύνεδροι, που έσπευσαν να τον συναντήσουν είπαν στον Στέφανο Κασσελάκη πως δεν πρέπει να γίνουν εκλογές και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πρόεδρο, με εκείνον να απαντά: «Όχι παιδιά, η ζημιά έχει γίνει και δεν φταίω εγώ για την ζημιά, χρειάζομαι τη σφραγίδα σας» και τους συνέδρους να του λένε: «Τότε πάμε».

Διεργασίες για αναβολή εκλογών

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες από βουλευτές που ανησυχούν για τις διαλυτικές και διασπαστικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η σύγκρουση για την αρχηγεία βρίσκονται σε εξέλιξη στο περιθώριο του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναζητείται τρόπος ώστε το συνέδριο να λάβει διαφορετική απόφαση και να μην γίνουν εκλογές, αλλά να προχωρήσει το κόμμα με ένα νέο modus vivendi υπό τη σημερινή ηγεσία.

Σωκράτης Φάμελλος: «Συζητάμε για την εκλογή προέδρου ενώ έπρεπε να συζητάμε για τις θέσεις μας»

Κατά της εσωκομματικής κάλπης για πρόεδρο τάσσεται ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος, με συνέντευξή του στο Κόκκινο, σε συνέχεια των σεναρίων που ξεκίνησαν τη νύχτα από μερίδα στελεχών που προβληματίζονται για την πόλωση που θα φέρει αυτή η διαδικασία λίγο πριν τις ευρωεκλογές.

«Αν μπορούσα να κάνω μία παρέμβαση μέσα από το Κόκκινο θα ήταν για να συζητήσουμε για αυτά που λένε οι θέσεις μας. Τι κόμμα θα έχουμε, πώς θα λύσουμε τα προβλήματα που είχαμε» ανέφερε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη και πρόσθεσε πως αντί γι’ αυτά «τώρα συζητάμε ξανά για μία πιθανή εκλογή προέδρου, λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας». 

«Θα έπρεπε», είπε, «να σχεδιάσουμε τη μάχη για τα δημόσια πανεπιστήμια που είναι τις επόμενες δύο εβδομάδες και να σχεδιάσουμε και τη μάχη των ευρωεκλογών».

«Είμαι πολύ προβληματισμένος από τις εξελίξεις» συνέχισε, τονίζοντας πως «οι ευθύνες κατανέμονται σχεδόν παντού. Τα μέλη του κόμματος δεν έχουν ευθύνη για αυτή την εξέλιξη που υπάρχει πέρα από ένα βέρτιγκο που βλέπω πολλές φορές να εκφράζεται μία τοξικότητα στο διαδίκτυο».

Σημείωσε επίσης πως «όσο πιο ψηλά είσαι τόσο μεγαλύτερη ευθύνη έχεις για τον χώρο που υπηρετείς. Και αυτό σημαίνει ότι αναλαμβάνω και εγώ την ευθύνη που μου αναλογεί γιατί η θέση του προέδρου της ΚΟ είναι μία πολύ μεγάλη ευθύνη. Πίστευα ότι ο κύκλος της εσωτερικής συζήτησης έκλεισε μετά τις αποχωρήσεις που έγιναν χωρίς πολιτική συζήτηση και πλήγωσαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ».

Εν ολίγοις, και ο πρόεδρος της ΚΟ εντάσσεται στο μπλοκ των μεσαίων και κορυφαίων στελεχών που συγκροτούν μια ομάδα «κυανόκρανων» και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων στελέχη όπως ο Πάνος Ρήγας, ο Γιώργος Τσίπρας, η Ρένα Δούρου, αλλά και ο Νίκος Παππάς.

Στο μεταξύ, το κλίμα υπέρ της μη διεξαγωγής των προεδικών εκλογών σε αυτή την συγκυρία αποτυπώνεται πιο έντονα και στις σημερινές ομιλίες των συνέδρων που έχουν ξεκινήσει στο πλαίσιο της 3η μέρας εργασιών του Συνεδρίου.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Διεργασίες για αναβολή εκλογών – Ανήσυχοι οι βουλευτές, να σταματήσει αυτή η διαδικασία ζήτησε ο Φάμελλος

Καραμέρος: «Αναγκαίο κακό που ενοχλεί η προσφυγή σε νέες εσωτερικές εκλογές» – Δεν θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος

Στέφανος Κασσελάκης: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 16:37