search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:14
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Σφικτό χρονοδιάγραμμα για την προεδρική εκλογή θέλει ο Κασσελάκης – Ποιοι τον στηρίζουν

24.02.2024 08:37
kasselakis new (2)

Τις δικές του κινήσεις κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης όσο αναμένει να… του βρουν αντίπαλο – με την αναφορά «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Καταρχάς, φαίνεται ότι στο ηγετικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασιστεί πως η διαδικασία πρέπει να γίνει γρήγορα, ώστε άμεσα στη συνέχεια να ξεκινήσει η προετοιμασία για τις ευρωεκλογές – εκκρεμούν και οι προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιο.

Εφόσον, λοιπόν η διαδικασία της προεδρικής εκλογής προκηρυχθεί στο Συνέδριο, ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά από τη Δευτέρα με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου, μέσα σε δύο εβδομάδες δηλαδή. Αμέσως μετά, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να παρουσιαστεί για την στρατιωτική του θητεία. Αποτρεπτικά για αργότερα μέσα στον Μάρτιο είναι και τα δύο τριήμερα, αυτό της Καθαράς Δευτέρας και αυτό της 25ης Μαρτίου.

Τις αντιρρήσεις της άλλης πλευράς για το εν λόγω σφικτό χρονοδιάγραμμα εξέφρασε χθες ο Αναπληρωτής Γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε πως δεν ξέρει αν οι 10 μέρες θα είναι αρκετές για τους άλλους υποψηφίους. Ο ίδιος επισήμανε πως «το καταστατικό λέει ότι χρειάζεται ένας μήνας από την έγκριση των υποψηφιοτήτων αλλά το συνέδριο μπορεί να πάρει διαφορετική απόφαση».

Από το περιβάλλον του προέδρου πάντως, δεν θεωρούν ότι είναι πρόβλημα, καθώς αν είναι υποψήφια η κ. Γεροβασίλη, λένε με νόημα, πρόκειται για διακεκριμένο και γνωστό στέλεχος.

Στο επιτελείο του ζυγίζουν τις συμμαχίες του, αν και γενικώς εμφανίζονται σίγουροι για την επανεκλογή του. Υπέρ του τάσσονται μέχρι στιγμής η Θεοδώρα Τζάκρη, η Δώρα Αυγέρη, ο Πέτρος Παππάς, η Ρένα Δούρου, ο Βαγγέλης Αποστολάκης, η Νίνα Κασιμάτη, ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και η Ραλλία Χρηστίδου.

Στη μέση Πολάκης – Παππάς

Οι στρατηγοί της πρώτης εκλογικής του νίκης, Παύλος Πολάκης και Νίκος Παππάς είναι στη μέση και ζυγίζουν τα πράγματα, με διαφορετική οπτική και διάθεση ο καθένας.

Ο Νίκος Παππάς έδειξε τις τελευταίες μέρες να έχει αποκαταστήσει σχέσεις με τον Στέφανο Κασσελάκη, εν τούτοις μετά την παρέμβαση Τσίπρα, βρέθηκε και στο μυστικό δείπνο στελεχών με την Γεροβασίλη. Από την άλλη ο βουλευτής Χανίων, είναι «παγωμένος» με τον Στέφανο Κασσελάκη όπως έχει φανεί όλο το τελευταίο διάστημα, ενώ ταυτόχρονα έχει κακές σχέσεις και με την Όλγα Γεροβασίλη και φαίνεται να τηρεί αποστάσεις και από τις δύο πλευρές.

Στο μεταξύ ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας χθες στο κομματικό ραδιόφωνο Στο Κόκκινο 105,5 είπε πως οι λόγοι που θεωρεί πως είναι αναγκαία η υποψηφιότητά του είναι πως θέλει να προσφέρει στον τόπο από μία θέση που έχει τη νομιμοποίηση των μελών και της βάσης και από ένα κόμμα που είναι ανεξάρτητο από συμφέροντα, και δεν χρωστάει τίποτα σε τράπεζες.

«Πρέπει λαμπρά μυαλά να έρθουν να με πλαισιώσουν για να πάμε να αλλάξουμε τη χώρα» είπε επίσης, δείχνοντας ότι επιμένει στην στελεχιακή ανανέωση ειδικέ αφότου η αμφισβήτηση από το εσωτερικό του κόμματος έχει οδηγήσει σε αλυσιδωτές εξελίξεις με αποκόρυφωμα την εξώθησή του σε νέα προεδρική εκλογή για την ενπιβεβαίωση της εμπιστοσύνης της βάσης.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αριστερά: Πρώτο βήμα για την συγκρότηση – Πώς και γιατί σχολιάζουν τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Κυανόκρανοι» ζητούν να σταματήσει η σύγκρουση Κασσελάκη – Γεροβασίλη και να μην στηθούν νέες κάλπες

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει σήμερα υποψηφιότητα για την αρχηγία η Όλγα Γεροβασίλη – Ποιοι την στηρίζουν και τι θα κάνει ο Τσίπρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 17:14