search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:13
MENU CLOSE

Στο Κατάρ ο Μητσοτάκης – Συνάντηση σήμερα με τον Εμίρη

24.02.2024 07:50
mitsotakis-ntoxa

Στη Ντόχα του Κατάρ βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Εμίρη του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί.

Κύρια θέματα των συνομιλιών θα είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και η κατάσταση στη Γάζα αλλά και οι αστάθεια που έχει προκληθεί στην Ερυθρά Θάλασσα προκαλώντας προβλήματα στο διεθνές εμπόριο.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό και την αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει, υποδέχθηκαν κατά την άφιξή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad ο υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Sultan bin Saad Al Muraikhi, ο πρέσβης του Κράτους του Κατάρ στην Ελλάδα, Ali bin Khalfan Al Mansouri και ο πρέσβης της χώρας μας στο Κράτος του Κατάρ Ιωάννης Ιωαννίδης.

Σε δηλώσεις του στο QNA, ο Πρέσβης της Ελλαδας στο Κατάρ, Ιωάννης Ιωαννίδης, δήλωσε ότι η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού και οι συζητήσεις που θα έχει με τον Αλ-Θάνι θα δώσουν νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και θα συμβάλουν στην ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

“Στόχος είναι η ενίσχυση των άμεσων επενδύσεων και στις δύο χώρες, δεδομένου του ευνοϊκού περιβάλλοντος σε Ελλάδα και Κατάρ. Επεσήμανε ότι οι σημερινοί και μελλοντικοί τομείς συνεργασίας περιλαμβάνουν την ενέργεια, την ψηφιακή οικονομία, τις υποδομές, το εμπόριο και τις επενδύσεις” πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο Κατάρ από την Ινδία, όπου πραγματοποίησε νωρίτερα επίσημη επίσκεψη, έχοντας συνάντηση και με τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι. Απηύθυνε δε κάλεσμα στους Ινδούς επιχειρηματίες σε ομιλία στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ με τίτλο «Exploring Economic Collaboration Between Greece and India: Future Prospects», προαναγγέλλοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τη μετανάστευση και την κινητικότητα.

Σε συνέντευξή του είπε πως «θέσαμε στόχο με τον Ινδό Πρωθυπουργό Modi να διπλασιάσουμε το εμπόριο μας μέχρι το 2030, προσωπικά πιστεύω ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί νωρίτερα. Αφορά επίσης τις επενδύσεις. Επενδύσεις από ελληνικές εταιρείες στην Ινδία, επενδύσεις από ινδικές εταιρείες στην Ελλάδα», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αριστερά: 1-3 Μαρτίου η ανοιχτή Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

Γιώργος Αυτιάς: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ – «Θα φορέσω τη φανέλα της εθνικής»

ΣΥΡΙΖΑ: Γεροβασίλη είδε Ραγκούση, Φάμελλο για στήριξη κόντρα σε Κασσελάκη – «Κάνω στην άκρη» δήλωσε ο Τεμπονέρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 08:12