search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:48
MENU CLOSE

Σαρακιώτης για Μαρινάκη: «Αθλιότητες και ύβρεις» – «Η Αθήνα θυμίζει… Σικάγο του Μεσοπολέμου»

26.02.2024 15:29
sarakiwtis-marinakis

Σκληρή απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο από τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Σαρακιώτη, με αφορμή δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη για τον ποινικό κώδικα.

Μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε στην ΕΡΤ, ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψήφισε το 2019 έναν Ποινικό Κώδικα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εγκληματιών».

(Το επίμαχο απόσπασμα από το 6ο λεπτό)

«Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αντί να εκτοξεύει απολύτως αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ας εξηγήσει στους πολίτες γιατί η βαριά εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατά 25% κατά την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ. Ας απολογηθεί, εκ μέρους της Κυβέρνησης, για την ατιμωρησία, η οποία επικρατεί όσον αφορά τα βαριά εγκλήματα, με αποτέλεσμα η Αθήνα να θυμίζει… Σικάγο του Μεσοπολέμου», απάντησε ο Γιάννης Σαρακιώτης, και πρόσθεσε:

«Τα φθηνά σχόλια και η λάσπη στον ανεμιστήρα συνθέτουν ένα πρωτοφανές μείγμα ποινικού λαϊκισμού, το οποίο διαθέτει μηδαμινή επαφή με την επιστήμη και τα πραγματικά δεδομένα, όπως καταδείχθηκε και από την πρόσφατη κοινοβουλευτική διαδικασία για τη ψήφιση της… 17ης αλλαγής στους Ποινικούς Κώδικες, τα τελευταία 4,5 χρόνια!

Οι πολίτες πληροφορούνται και βιώνουν καθημερινά την αδιαμφισβήτητη αλήθεια, της Ελλάδας των ανεξιχνίαστων εγκλημάτων σε ποσοστό 65% και της μη διαλεύκανσης της δολοφονίας Καραϊβάζ, της Ελλάδας των ατιμώρητων εγκλημάτων του “λευκού κολλάρου” και της συγκάλυψης των ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών.

Επειδή το ψέμα και η μικροκομματική σπέκουλα καταδικάστηκαν πρόσφατα από σύσσωμο το νομικό κόσμο της χώρας στο πλαίσιο της συζήτησης για τους Ποινικούς Κώδικες, ενώ και η Ελληνική Αστυνομία καταγγέλει ότι στελέχη της αντιτρομοκρατικής έχουν μετατραπεί σε… τροχονόμους, τα κυβερνητικά στελέχη της Ν.Δ. οφείλουν να επιδείξουν μεγαλύτερη σοβαρότητα και ταπεινότητα».

Διαβάστε επίσης:

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ – Γιατί «επενδύει» στο «Σκανδιναβικό μοντέλο»

Χρήστος Γιαννούλης: «Ο Κασσελάκης θα κριθεί στις ευρωεκλογές, ορίζοντας τετραετίας δεν υπάρχει» (video)

Γιώργος Τσίπρας: Κανείς δεν έχει λευκή επιταγή και κανείς δεν είναι υπό προθεσμία (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 17:47