search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 06:13
MENU CLOSE

Βρυξέλλες: Αγρότες έσπασαν τα κιγκλιδώματα της αστυνομίας έξω από την έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ (photos/videos)

26.02.2024 11:17
brussels_agrotes_2602_1920-1080_2_new

Ένταση επικρατεί στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της μεγάλης διαδήλωσης των αγροτών κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

credit: AP
credit: AP
credit: AP

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι αγρότες έσπασαν τα κιγκλιδώματα της αστυνομίας, έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας του μπλοκ.

Παράλληλα, κρατούν πορτοκάλια και λεμόνια απειλώντας ότι θα τα εκτοξεύσουν κατά των αστυνομικών σε περίπτωση που τους εμποδίσουν να πλησιάσουν το κτήριο.

Νωρίτερα, οι αγρότες επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε σωρούς από ελαστικά μερικές εκατοντάδες μέτρα (μέτρα) από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η αστυνομία έφερε κανόνια νερού προτού φουντώσει η φωτιά.

credit: AP
credit: AP

Δεκάδες τρακτέρ με σημαίες και πανό έχουν παραταχθεί σε ουρές, εμποδίζοντας την κυκλοφορία στην πόλη. «Γεωργία. Ως παιδί την ονειρεύεσαι, ως ενήλικας πεθαίνεις από αυτήν», φωνάζουν οι αγρότες.

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων των αγροτών που, όπως λένε, δεν έχουν ακόμη εισακουστεί, είναι: δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα Le Soir, στη σημερινή διαδήλωση συμμετέχουν αγροτικά συνδικάτα από τη Βαλονία και τη Φλάνδρα (νότιο και βόρειο τμήμα του Βελγίου), καθώς και αγρότες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο

Στις αρχές του μήνα, μια παρόμοια διαδήλωση εξελίχθηκε σε βίαιη, καθώς οι αγρότες πυρπόλησαν μπάλες σανού και πέταξαν αυγά και κροτίδες στην αστυνομία κατά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Διαβάστε επίσης:

Αμαζόνιος: Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού – To μεγαλύτερο στον κόσμο (Videos)

Αμερικανός στρατιωτικός αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ – «Δεν θα γίνω συνένοχος στη γενοκτονία, λευτεριά στην Παλαιστίνη!» (video)

Λευκορωσία: Ξανά υποψήφιος για την προεδρία το 2025 ο Λουκασένκο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09