search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:27
MENU CLOSE

Αποσαφηνίσεις με αφορμή την αυριανή 24ωρη απεργία δημοσιογράφων στην Cosmote TV

27.02.2024 20:19
COSMOTE_TV

Η ΕΣΗΕΑ προκήρυξε την Τετάρτη (28/2) από τις 06.00 24ωρη απεργία για τους δημοσιογράφους της Cosmote TV.

Με αφορμή την κινητοποίηση από κύκλους της COSMOTE TV Productions αποσαφηνίζεται πως:

Οι όροι όλων των συμβάσεων των εργαζομένων είναι σύμφωνοι με την εργατική νομοθεσία, κάτι που έχει επιβεβαιώσει και η νομική σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ.

Η εταιρεία εξετάζει, όπως υποστηρίζεται,  σε τακτά χρονικά διαστήματα τους όρους των συμβάσεων των εργαζομένων και ότι στο πλαίσιο αυτό, έχει προχωρήσει οικειοθελώς σε μισθολογικές αναπροσαρμογές, κάνοντας αυξήσεις στην πλειονότητα των δημοσιογράφων. Σημειώνεται δε πως ο κατώτατος μικτός μηνιαίος μισθός ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Ακόμη αναφέρεται ότι οι δημοσιογράφοι της εταιρείας απολαμβάνουν ένα σύνολο παροχών, μεταξύ των οποίων πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης ζωής και υγείας, έκτακτα βοηθήματα σε δύσκολες περιόδους και πολιτική ταξιδιών, η οποία «είναι πιο συμφέρουσα συγκριτικά με ό,τι προβλέπει ο νόμος».

Επισης, υπογραμμίζουν οι ίδιο κύκλοι, πως «η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει στην ΕΣΗΕΑ την πρόθεσή της να επανεξετάσει τους όρους αμοιβής όσων λαμβάνουν μηνιαίες μικτές αποδοχές κατώτερες των 1.500 ευρώ.

Γίνεται επίσης λόγος για «μοντέρνο περιβάλλον εργασίας, υψηλών προδιαγραφών που εξασφαλίζει στους εργαζόμενους όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να αισθάνονται ασφάλεια και εμπιστοσύνη» καθώς και ότι «το ωράριο των δημοσιογράφων είναι ευέλικτο, με τις ώρες εργασίας τους να μην ξεπερνούν τις 40 σε εβδομαδιαία βάση. Σε πολλές περιπτώσεις, η εργασία υπολείπεται των 40 ωρών χωρίς περικοπή αποδοχών».

Η Cosmote TV «ήταν και παραμένει ένας από τους ελκυστικότερους εργοδότες στον κλάδο, διασφαλίζοντας ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους της», υποστηρίζουν άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν την εταιρεία.

Διαβάστε επίσης:

Mega: Οριακά πρώτο στην κόντρα τηλεθέασης της Δευτέρας με τον ΑΝΤ1

Δημοσιογραφικές Ενώσεις: 4ωρη στάση εργασίας στις 28 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων μνήμης για την τραγωδία στα Τέμπη

ΠΟΣΠΕΡΤ: Αλλάζει η ώρα της κινητοποίησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 21:27