search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:37
MENU CLOSE

Τέμπη: Ράγισαν καρδιές στο ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα (Video/Photos)

28.02.2024 12:49
tebi new

Aνείπωτος πόνος στο τρισάγιο για την ανάπαυση των 57 ψυχών που χάθηκαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου που τελέστηκε νωρίτερα στα Τέμπη, στο σημείο όπου πριν από έναν χρόνο σημειώθηκε το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Φιγούρες σαν βγαλμένες απο αρχαία ελληνικη τραγωδία οι συγγενείς των θυμάτων έφτασαν από νωρίς στον τόπο του δυστυχήματος.

Με βουβό πόνο και βαθιά οδύνη αφήνουν λουλούδια δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές όπου οι δικοί τους άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Συμφοιτητές των παιδιών που χάθηκαν ανάβουν κεράκια στο εκκλησάκι που ανεγέρθηκε στο σημείο και φέρει τα ονόματα των θυμάτων.

Συγκλονιστική η στιγμή που μια μητέρα προσέγγισε το ένα από τα αυτοσχέδια μνήματα και σπαρακτικά φώναξε για το παιδί της «αγάπη μου, δεν το πιστεύω ότι δε θα σε ξαναδώ.. Πού είσαι;».

«Δικαιοσύνη θα έρθει μόλις μπουν στην φυλακή αναφέρει» λέει ο πατέρας του Πάνου Ρούτσι που έχασε τη ζωή του το σιδηροδρομικό δυστύχημα, τονίζοντας ότι όλοι οι συγγενείς βιώνουν ένα πόνο που δεν θα περάσει ποτέ.

Παρόντες και οι διασώστες

Το παρών δίνουν και διασώστες, οι οποίοι έσπευσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους το βράδυ του δυστυχήματος.

Ένας από αυτούς ήταν ο Βασίλης Ηλιόπουλος εθελοντής διασώστης στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας.

«Σαν ομάδα εκείνο το βράδυ βρεθήκαμε εδώ και ζήσαμε τον κακό χαμό. Ήταν απόκοσμη η εικόνα που αντικρίσαμε, ήταν μια κατάσταση που δεν είχαμε ξαναζήσει. Καμένες σάρκες, λιωμένα σώματα.

Όταν φτάσαμε είχαν μαζέψει όλους τους τραυματίες και τους μετέφεραν στην Λάρισα. Κι αυτό που είχαμε να κάνουμε εμείς ήταν να βγάλουμε κομμάτια ή σορούς από το καμμένο βαγόνι.

Η χειρότερη κατάσταση ήταν τα ξημερώματα, όταν ήρθαν γονείς κρατώντας μια φωτογραφία στα χέρια, ζητώντας να μάθουν κάποια πληροφορία», περιέγραψε ο κ. Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι η παρουσία της ομάδας είναι για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα.

Oι φωτογραφίες είναι από το Onlarissa.gr

Διαβάστε επίσης

Καιρός: Με καταιγίδες κάνει «ποδαρικό» ο Μάρτιος – Τι προβλέπουν Μαρουσάκης και Κολυδάς (video)

Τέμπη: «Σκοπός της ζωής μου να αποδοθούν οι ευθύνες – Δεν λειτουργούσε κανένα σύστημα ασφαλείας» λέει ο πατέρας της 20χρονης Μάρθης

Τέμπη: Συγκλονιστικές εξομολογήσεις επιζήσασας και συγγενών – «Άκουγα ανθρώπους να ουρλιάζουν και μετά τις φωνές τους να αργοσβήνουνε» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:37