search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 05:04
MENU CLOSE

Σαουδική Αραβία: Δώδεκα εκτελέσεις κρατουμένων μέσα σε 48 ώρες – Ήδη 34 μέσα στο 2024

29.02.2024 14:17
saudi_arabia_new

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας προχώρησαν στην εκτέλεσης πέντε πολιτών Υεμένης, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τον φόνο ενός συμπατριώτη τους.

Μέσα σε δύο ημέρες, στη ασιατική χώρα έχον πραγματοποιηθεί συνολικά 12 εκτελέσεις.

Οι πέντε άνδρες εκτελέστηκαν χθες, Τετάρτη (28/2) στην Άσιρ, στη νοτιοδυτική Σαουδική Αραβία, μία ημέρα μετά την εκτέλεση επτά άλλων ανθρώπων για εγκλήματα που συνδέονται με «τρομοκρατία».

«Ο Χάσαν Φατίνι, ο Ιμπραχίμ Άλι, ο Αμπντάλα Νταρουίς, ο Αμπντάλα Μαζάρι και ο Χάμουντ Σούι συμμετείχαν στον φόνο του Άχμεντ αλ Αράντι», χτυπώντας τον στο κεφάλι με αντικείμενο, προτού του δέσουν τα χέρια και τον αφήσουν να πεθάνει, επεσήμανε το σαουδαραβικό υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ. Σε αυτή διευκρίνισε ότι όλοι οι άνδρες ήταν πολίτες Υεμένης.

Η Σαουδική Αραβία έχει εκτελέσει 34 ανθρώπους από την αρχή του έτους, ενώ στη διάρκεια του 2023 είχαν εκτελεστεί στη χώρα 170 άνθρωποι, σύμφωνα με απολογισμό του AFP με βάση επίσημα στοιχεία.

Η μοναρχία του Κόλπου είναι μεταξύ των χωρών που εφαρμόζουν περισσότερο τη θανατική ποινή παγκοσμίως.

Για τις σαουδαραβικές αρχές, αυτές οι εκτελέσεις, συνήθως δι’ αποκεφαλισμού, «επιβεβαιώνουν την επιθυμία του βασιλείου να εγγυάται την ασφάλεια, να διασφαλίζει τη δικαιοσύνη και να εφαρμόζει τις επιθυμίες του Θεού».

Διαβάστε επίσης:

Βλαντίμιρ Πούτιν: Απειλεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία (video)

Νορβηγία: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από τη συντριβή ελικοπτέρου (video)

Αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή η εκτέλεση του serial killer Τόμας Κριτς – Εκτελέστηκε ο Ίβαν Κάντου, που δήλωνε «αθώος» μέχρι το τέλος (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15