search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 22:33
MENU CLOSE

Βλαντίμιρ Πούτιν: Απειλεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία (video)

29.02.2024 13:14
putin_2902_1920-1080_2_new
credit: AP

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απευθυνόμενος στo κοινοβούλιο και άλλα μέλη της ελίτ της χώρας, προειδοποίησε τις χώρες της Δύσης πως υπάρχει πραγματικός κίνδυνος πυρηνικού πολέμου, αν στείλουν δικά τους στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία, και είπε πως η Μόσχα έχει τα όπλα για να πλήξει στόχους στη Δύση.

Τα μηνύματα Πούτιν στη Δύση

«Πρέπει να καταλάβουν ότι κι εμείς έχουμε όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους», είπε ο Πούτιν, επισημαίνοντας την ανάγκη «κατάλληλης προστασίας» του δυτικού τμήματος της Ρωσίας μετά τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Ο Πούτιν προειδοποίησε το ΝΑΤΟ ότι σε περίπτωση πλήγματος μέσα στη Ρωσία «αυτό θα προκαλέσει την χρήση πυρηνικών όπλων» και αναρωτήθηκε «αν το καταλαβαίνουν αυτό».

«Χωρίς τη Ρωσία δεν υπάρχει σταθερή ειρήνη στον κόσμο», είπε ο Πούτιν, ο οποίος επίσης χαρακτήρισε «ψέμα» ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει πυρηνικό όπλο στο διάστημα και μίλησε για «απόλυτη υπευθυνότητα» από την πλευρά της Μόσχας στο θέμα των πυρηνικών.

Ο ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε τη Δύση ότι «προσπαθεί να μας εμπλέξει σε κούρσα εξοπλισμών», όπως γινόταν στον Ψυχρό Πόλεμο, μίλησε για «αποικιοκρατικές τάσεις» των δυτικών χωρών, που -όπως είπε- «έχουν πρόθεση να καταστρέψουν» τη Ρωσία και να προκαλέσουν διχασμό.

Τι είπε για την Ουκρανία

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Πούτιν χαιρέτισε την «συντριπτική υποστήριξη» του ρωσικού λαού στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και χαρακτήρισε «ήρωες» τους Ρώσους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και «υποφέρουν» για τα «συμφέροντα της πατρίδας», έχοντας όμως την υποστήριξη «όλης της χώρας».

Μάλιστα στο σημείο αυτό, πρόσθεσε ότι υποκλίνεται «μπροστά στα πόδια» των στρατιωτών και ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών στρατιωτών.

Αφού προειδοποίησε τη Δύση ότι θα ήταν «ανόητη» η αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για «νέα σημεία επαφής» με τον αραβικό κόσμο, τη Λατινική Αμερική και τα αφρικανικά έθνη και εξέφρασε την εκτίμησή του για την κινεζική στρατηγική δημιουργίας ενός νέου παγκόσμιου εμπορικού/οικονομικού δικτύου.

Η εσωτερική ατζέντα Πούτιν

Στη συνέχεια, ο ρώσος πρόεδρος στράφηκε στα εσωτερικά θέματα, θέτοντας ως προτεραιότητες την αντιμετώπιση της φτώχειας, την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες και υποσχέθηκε ότι θα διοχετευθούν κονδύλια για την ενίσχυση του αθλητισμού με στόχο η νέα γενιά να είναι «ισχυρή και εύρωστη».

Αναφερόμενος στις ρωσικές αξίες μίλησε για τη θρησκεία, «τις σχέσεις της οικογένειας και τις ηθικές αξίες», ενώ σε αντίθεση , είπε ότι «στη Δύση καταστρέφονται».

Για την οικονομία, ο Πούτιν επισήμανε ότι η ανάπτυξη έφτασε στο 19% και υποσχέθηκε αυξήσεις μισθών. «Η ανανέωση της βιομηχανικής βάσης μας είναι κρίσιμη για την προστασία της εθνικής κυριαρχίας», είπε, θέτοντας ως στόχο την αύξηση των εξαγωγών όπλων, παρά τις ανάγκες που δημιουργεί το ανοιχτό μέτωπο στην Ουκρανία.

Για τον βιομηχανικό τομέα, υποσχέθηκε την αύξηση των παραγωγικών μονάδων κατά 40 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα, με τη διάθεση 300 δισεκατομμυρίων ρουβλίων «για τη βιομηχανική ανάπτυξη». Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν μέτρα για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αναδειχτεί «μια νέα γενιά επιχειρηματιών».

Υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία είναι ηγετική δύναμη στην παγκόσμια αγορά ειδών διατροφής «παρά τις κυρώσεις», υποσχέθηκε ότι στο προσεχές μέλλον η χώρα του θα είναι η τέταρτη οικονομική δύναμη στον κόσμο.

Η ομιλία του Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάσταση του ρωσικού έθνους διαρκεί ήδη δύο ώρες, είναι χαρακτηριστικό ότι διακόπτεται συχνά από χειροκροτήματα και ο ρώσος πρόεδρος δείχνει γεμάτος αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαίρι και …πολικός χειμώνας σε μία μέρα: Πόλη κατέγραψε διαφορά 30 βαθμών κελσίου! (photos)

«Βόμβα» οι υπερεπεξεργασμένες τροφές – Αυξημένος κίνδυνος για εμφάνιση 32 σοβαρών προβλημάτων υγείας (photo/videos)

Αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή η εκτέλεση του serial killer Τόμας Κριτς – Εκτελέστηκε ο Ίβαν Κάντου, που δήλωνε «αθώος» μέχρι το τέλος (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 22:20