search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 02:22
MENU CLOSE

Βουλή: Αντιδράσεις για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων στο έγκλημα των Τεμπών 

29.02.2024 15:32
vouli_2902_1460-820_new

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το σβήσιμο των ονομάτων των 57 θυμάτων των Τεμπών που είχαν γραφτεί στο Σύνταγμα, ανήμερα της θλιβερής επετείου, εξαπέλυσε η αντιπολίτευση στη Βουλή.

«Ο κ. Μητσοτάκης σκέφτεται να κάνει κάποιου είδους υπαναχώρηση και να δουν και τις ευθύνες αξιωματούχων της δικής του κυβέρνησης. Και αν σβήσανε τα 57 ονόματα, τίποτα δε θα σβήσει τις 1,5 εκατομμύρια υπογραφές που συγκεντρώθηκαν», ανέφερε ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν απέκλεισε να υπάρξουν «πολιτικές εξελίξεις» με φόντο την απόφαση αυτή.

Να εξηγηθεί η σπουδή για το σβήσιμο των ονομάτων ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κατρίνης και σχολίασε ότι η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων ξεκαθαρίζει τα δεδομένα.

«Η κυβέρνηση να ξέρει καλά ότι τα ονόματα αυτά θα γραφτούν ξανά και ξανά, γιατί έχουν χαραχτεί στη συλλογική μνήμη», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος από τη Νέα Αριστερά για να προσθέσει: «Δεν αντέξατε ούτε λίγες ώρες. Με εντολή του φρούραρχου της Βουλής συνεργεία καθαριότητας του δήμου Αθηναίων έσβησαν τα ονόματα».

Από την Πλεύση Ελευθερίας, η Ελένη Καραγεωργοπούλου υποστήριξε ότι «η σπουδή να σβήσετε ονόματα των 57 από το Σύνταγμα συνδυάζεται και με τη σπουδή σας να μπαζώσετε τον τόπο του δυστυχήματος».

Υπενθυμίζεται ότι πηγές του φρουραρχείου της Βουλής, υποστηρίζουν πως ακολουθήθηκε η πάγια διαδικασία και πως πράγματι ζητήθηκε να σβηστούν τα ονόματα μπροστά από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, δίχως ωστόσο να υπάρχει ακριβής εικόνα, όπως υποστηρίζουν, για το τι ακριβώς αναγράφονταν. Σε κάθε περίπτωση, η ίδια πηγή πληροφόρησης επισημαίνει πως «η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του φρουραρχείου».

Διαβάστε επίσης:

Αποστολάκη: Ελλιπέστατη η δικογραφία που εστάλη στη Βουλή από τον ανακριτή Λάρισας

Στα δύο οι φορείς για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων

Δώρα Αυγέρη: Είναι πολλά τα «κατηγορώ» σε βάρος της κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06