search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:32
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ σε Μαρινάκη: «Θα εξυπηρετήσουμε με κάθε κόστος το συμφέρον του δημόσιου πανεπιστημίου»

01.03.2024 16:25
pasok_0208_1460-820_new

To ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απάντησε στις αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Αυτά που είναι όντως παρεξηγήσιμα, κ. Μαρινάκη, είναι:

-Γιατί η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο της επιτρέπει σε fund και κερδοσκοπικά πανεπιστήμια να ιδρύσουν παραρτήματα στη χώρα μας, που βαφτίζει «μη κερδοσκοπικά», ενώ στην πράξη θα είναι το αντίθετο.

-Γιατί επιλέγει να γίνεται η διασφάλιση ποιότητας κρατικών και μη πανεπιστημίων από μια φαινομενικά ανεξάρτητη αρχή, αλλά κατ’ ουσίαν ελεγχόμενη από την κυβερνητική πλειοψηφία.

-Γιατί απέφυγε τον δημόσιο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και επέλεξε με συνταγματικές ακροβασίες να συντάξει το νομοσχέδιο της σε ένα γραφείο.

Έχει πάντως σε κάτι δίκιο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Το ΠΑΣΟΚ θα εξυπηρετήσει με κάθε κόστος το συμφέρον ενός σύγχρονου δημόσιου πανεπιστημίου προς όφελος των νεότερων γενεών της πατρίδας μας. Άλλωστε το 85% των Ευρωπαίων νέων σε αυτά τα πανεπιστήμια φοιτούν, κ. Μαρινάκη».

Διαβάστε επίσης:

Χάρης Δούκας για Ανδρέα Γ. Παπανδρέου: Δεν τον διόρισα εγώ στον Εθνικό Κήπο, είναι άμισθο μέλος – Πολιτικό σεισμό προκαλεί το θέμα

Σφοδρή σύγκρουση Νατσιού-Πιερρακάκη στη Βουλή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Νέα Αριστερά: Με το σύνθημα «η πολιτική επιστρέφει» ξεκινούν οι εργασίες της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:31