search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 10:18
MENU CLOSE

Τραγωδία στα Τέμπη: Πλήρης κάλυψη στον Τριαντόπουλο για το μπάζωμα, επίθεση σε Κασσελάκη

01.03.2024 14:14
marinakis-triantopoulos

Πλήρη κάλυψη στον τότε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και νυν υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, για το ζήτημα του «μπαζώματος» του σημείου του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, τρεις μέρες μετά το πολύνεκρο περιστατικό, παρείχε η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Παύλος Μαρινάκης, μετά την τοποθέτηση του υφυπουργού στη Βουλή, επανέλαβε ότι δεν δώθηκε καμία εντολή από τον Χ. Τριαντόπουλο ή άλλο μέλος της κυβέρνησης για τις εργασίες στο σημείο του δυστυχήματος, κάνοντας λόγο για «ενέργειες στο πλαίσιο των επιχειρησιακών αναγκών» που είχαν ως στόχο να διασωθούν άλλοι πιθανοί επιζήσαντες της σύγκρουσης των δύο τραίνων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το μπάζωμα του χώρου αποτέλεσε επιχειρησιακή απόφαση και όχι απόπειρα συγκάλυψης, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «λάσπη χωρίς στοιχεία» και σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι τίμιο να παίζουμε με τον πόνο των συγγενών» των θυμάτων της τραγωδίας.

Παράλληλα, ο Π. Μαρινάκης τόνισε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το κράτος εποπτεύει, μεν, αλλά στο πεδίο υπάρχει μια ιεραρχία, η οποία και παίρνει τις αποφάσεις επιχειρησιακού χαρακτήρα, ενώ έσπευσε να κάνει σαφή διαχωρισμό των πολιτικών από τις ποινικές ευθύνες, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν συμφωνεί με τον συλλογισμό που λέει ότι για την καθυστέρηση της υλοποίησης της σύμβασης 717 (για την οποία εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι αν είχε υλοποιηθεί, η τραγωδία θα είχε αποτραπεί), φέρνοντας, μάλιστα, ως παράδειγμα τα όσα είπε ο εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για το Μάτι, σχετικά με την απουσία σχεδίου και μέσων έγκαιρης ειδοποίησης και εκκένωσης της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, και απαντώντας στα όσα είπε για την τραγωδία στα Τέμπη νωρίτερα την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη, κατηγορώντας τον για «συκοφαντίες και αοριστίες», καθώς και ότι «μιλά εκ του ασφαλούς για τα όσα έγιναν πριν το 2019», καθώς, όπως είπε μετά το 2019 θεσμοθετήθηκε η εξομοίωση της προθεσμίας παραγραφής αδικημάτων πολιτικών προσώπων με αυτή των απλών πολιτών. «Η αντιπολίτευση περιμένει να υπάρξει μια κρίση για να “χτίσει” αφήγημα», υποστήριξε, καλώντας τον Σ. Κασσελάκη να φέρει όποια στοιχεία διαθέτει σχετικά με απόπειρα συγκάλυψης, ενώ προσέθεσε ότι «ντροπή είναι η τυμβωρυχία και οι καμπάνιες πάνω στον πόνο των ανθρώπων».

Από εκεί και πέρα και σχολιάζοντας την άρνηση της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη να δώσει παράταση μιας εβδομάδας στις εργασίες προκειμένου να μελετηθεί η δικογραφία που εστάλη στη Βουλή, ο Π. Μαρινάκης, αφού επανέλαβε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή εξέτασε τους περισσότερους μάρτυρες από κάθε άλλη και ότι στην πλειοψηφία τους οι μάρτυρες αυτοί είχαν προταθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι η Εξεταστική θα έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η κορυφαία διαδικασία είναι αυτή της δικαιοσύνης και εκτιμώντας ότι η έρευνα προχωρά και ότι σύντομα θα υπάρξουν τα πρώτα πορίσματα της προδικασίας.

Περί μη κρατικών ΑΕΙ

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ΑΕΙ που «πέρασε» από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής μόνο με τις ψήφους της ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι πολίτες είναι υπέρ της μεταρρυθμιστικής αυτής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, την οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε, «την πιστεύουμε πολύ» και η οποία αποτελεί πάγια θέση της ΝΔ. Στόχος της κυβέρνησης, πρόσέθεσε, είναι να μην απαγορεύεται η ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ στη χώρα, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα αρύθμιστο πεδίο και ότι το νομοσχέδιο θέτει πολύ αυστηρές προϋποθέσεις σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία των ιδρυμάτων αυτών στη χώρα, ενώ δήλωσε ότι οι αρμόδιοι φορείς θα ελέγχουν διαρκώς αν οι προϋποθέσεις αυτές τηρούνται.

Στο ίδιο πλαίσιο και με αφορμή δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Νάντια Γιαννακοπούλου και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος), οι οποίοι δήλωσαν ότι διάκεινται θετικά προς το νομοσχέδιο, ο Π. Μαρινάκης επιτέθηκε εκ νέου στον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο και κάλεσε να αφήσει τις «αόριστες κατηγορίες περί συμφερόντων», να «έρθει στο 2024» και να «δει τι λέει το νομοσχέδιο», αν και δεν έκανε κάποιο σχόλιο για τη στάση των δύο βουλευτών, λέγοντας ότι αφορά στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Πάντως, επισήμανε ότι κι άλλες προσωπικότητες που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της κεντροαριστεράς, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έχουν ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη σοκ για τα Τέμπη: Με εντολή Τριαντόπουλου το μπάζωμα 3 μέρες μετά την τραγωδία – Τι απαντά ο ίδιος

Θεσσαλονίκη: Απρόκλητη αστυνομική βία σε ακινητοποιημένο φοιτητή – Ένστολος του ρίχνει… κουτουλιά και του χτυπά το κεφάλι στο οδόστρωμα! (video)

Αργίες: Δύο τριήμερα μέσα στον Μάρτιο – Πότε πέφτει φέτος το Πάσχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 10:15