search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:16
MENU CLOSE

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Νέα «ανταρσία» στο ΠΑΣΟΚ – Μετά τη Γιαννακοπούλου και ο Κωνσταντινόπουλος υπέρ του νομοσχεδίου

02.03.2024 15:48
pasok_kwnstantinopoulos_giannakopoulou

Διευρύνεται το ρήγμα που άνοιξε πριν λίγες ημέρες η Νάντια Γιαννακοπούλου στο ΠΑΣΟΚ μετά τη δήλωσή της πως θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, που εισάγεται στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα.

Με συνέντευξή του «Στο Καρφί», ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, γίνεται ο δεύτερος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής που τάσσεται υπέρ της θεσμοθέτησης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανεπιστημίων, παρά την απόφαση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη.

«Η κοινοβουλευτική μας ομάδα το 2019, στη διαδικασία της αναθεώρησης, συμφώνησε στην ίδρυση Πανεπιστημίων μη κρατικών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την προϋπόθεση την αλλαγή του άρθρου 16. Είναι μια αλλαγή που έχει καθυστερήσει», αναφέρει με έμφαση ο κ. Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα «Στο Καρφί».

«Σε ό,τι αφορά στα περί Σκανδιναβικού μοντέλου, το άκουσα για πρώτη φορά σε εκδήλωση στο “Κάραβελ”», δηλώνει χαρακτηριστικά «καρφώνοντας» τον κ. Ανδρουλάκη για την απόφασή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, παρά τη διακηρυγμένη θέση του κόμματος υπέρ των μη κρατικών ΑΕΙ και χωρίς να προηγηθεί εσωκομματικός διάλογος.

Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζητά τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας, τονίζοντας πως αναμένει «να συζητήσουμε και εντός Κ.Ο. για να τοποθετηθώ» και προτείνει να ξεκινήσει διάλογος του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση, προκειμένου το κόμμα του να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, στο παρά πέντε της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής,

«Σε κάθε περίπτωση, έστω και την ύστατη στιγμή, στρατηγικά το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις – δικλείδες ασφαλείας στον δημόσιο διάλογο και να ζητήσει να υιοθετηθούν από την Κυβέρνηση και αν αρνηθεί, να καταθέσουμε την δική μας τροπολογία ώστε ο κόσμος να πειστεί ότι έχουμε διαφορετική, επεξεργασμένη πειστική πρόταση με βάση το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα σπουδών», υπογραμμίζει ο κ. Κωνταντινόπουλος εκφράζοντας την αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τοποθετείται στο συγκεκριμένο ζήτημα και ασκεί γενικότερα αντιπολίτευση.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Να ενημερώσει η κυβέρνηση αν υπάρχουν όροι πώλησης των F-16 στην Τουρκία»

Σπανάκης: «Ντόμινο θετικών επιπτώσεων στον εργαζόμενο οι παρεμβασεις του υπουργείου »

Νίκος Ανδρουλάκης: «Οι Σοσιαλιστές έχουμε χρέος να προσφέρουμε μια νέα ελπίδα απέναντι στη συντήρηση, τον λαϊκισμό και την ακροδεξιά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 09:16