search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:27
MENU CLOSE

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: «Στείλαμε mail σε λίστες αποδεκτών που έχουμε νόμιμα» – Στην Αρχή Προστασίας προσφεύγει ο Κούλογλου

03.03.2024 11:02
asimakopoulou_kouloglou

Επιμένει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ότι έλαβε νόμιμα τα στοιχεία των απόδημων, παρά τις καταγγελίες ελλήνων του εξωτερικού πως δεν είχαν δώσει οι ίδιοι τα στοιχεία τους.

Μιλώντας, το πρωί του Σαββάτου, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακου», η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως τα στοιχεία των αποδεκτών του newsletter είχαν φτάσει στο γραφείο της με νόμιμο τρόπο.

«Είμαι ευρωβουλευτής από το 2012, πρώτα βουλευτής Ιωαννίνων, Αθηνών και τώρα ευρωβουλευτής. Όπως ξέρετε, οι βουλευτές θέλουμε να ενημερώσουμε τους υποψήφιους ή τους δυνητικούς υποψήφιους για τις δράσεις μας. Στέλνω εδώ και χρόνια newsletter σε διάφορους αποδέκτες», ανέφερε.

«Από το 2018 ισχύει ένας κοινοτικός κανονισμός, ο κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αυτός ο κανονισμός όταν εφαρμόστηκε στην Ελλάδα έφερα ανθρώπους στο γραφείο μου και έκαναν συμμόρφωση. Μου έφτιαξαν manual και έχω δικηγόρο υπεύθυνη για συμμόρφωση. Μας φέρνουν λίστες και επικοινωνούμε ανά τακτά διαστήματα με κόσμο. Στείλαμε σε λίστες αποδεκτών που έχουν έρθει στο γραφείο μας νομίμως», πρόσθεσε.

«Αυτές τις ημέρες υφίσταμαι ένα απίστευτο bullying»

Αναφορικά με τον τρόπο που έφτασαν τα στοιχεία αυτά στα χέρια της, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Γυρίζω όλη την Ευρώπη, μου στέλνουν τις κάρτες τους, μου στέλνουν λίστες επειδή επισκέφτηκα τον σύλλογό τους και είπαν ότι θα ήθελαν τα μέλη τους να επικοινωνήσω. Από τον κανονισμό έχεις την υποχρέωση όταν έρχεται η λίστα στα χέρια σου νόμιμα να στέλνεις ένα πρώτο email που λέει αν θέλουν να επικοινωνώ μαζί τους να πατήσουν ένα μεγάλο κουμπί που γράφει “Εγγραφή”. Όλοι αυτοί που πήραν τα mail έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν, εάν δεν εγγραφούν δεν θα τα ξαναενοχλήσω ποτέ».

«Λειτουργώ το γραφείο μου και τα δεδομένα στο γραφείο μου σε πλήρη συμμόρφωση με τον κανονισμό λειτουργείας. Δεν διεκδικώ το αλάθητο. Εάν μου πει κάποιος σε έναν έλεγχο ότι πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικά, θα το κάνω βεβαίως. Αυτές τις ημέρες υφίσταμαι ένα απίστευτο bullying», κατέληξε η ευρωβουλευτής.

Καταγγελία Κούλογλου στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Με ανάρτησή του, το βράδυ του Σαββάτου, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου γνωστοποίησε ότι προσφεύγει άμεσα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, όπως προβλέπει ο σχετικός Ευρωπαϊκός Κανονισμός, κρίνοντας αστήρικτες τις δικαιολογίες που χρησιμοποίησε η συνάδελφός του.

Είχε προηγηθεί επείγουσα ερώτηση του Στέλιου Κούλογλου στην Κομισιόν, με την οποία ζητούσε να μάθει πως θα διερευνήσει η Επιτροπή τις κατηγορίες για σοβαρή διαρροή δεδομένων και παραβίαση του κανονισμού GDPR αλλά και του Κανονισμού για την Πολιτική Διαφήμιση, που μόλις υιοθετήθηκε από το Κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης για Τέμπη: Θα τιμωρηθούν οι ένοχοι για την τραγωδία των Τεμπών

Κασσελάκης: «Θα έχει χαρακτήρα επανίδρυσης το συνέδριο που θα κάνουμε μετά τις ευρωεκλογές»

Τσιόδρας: «Να ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας για τη Novartis – Υπάρχουν και προσωπικές ευθύνες για τα Τέμπη»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:27