search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:56
MENU CLOSE

Αγωγή – μαμούθ στην Alaska Airlines από τρεις επιβάτες – Ζητούν 1 δισ. δολάρια

04.03.2024 21:45
alaska airlines

Τρεις από τους επιβάτες της πτήσης 1282 της Alaska Airlines καταθέτουν αγωγή τόσο την αεροπορική εταιρεία όσο και την Boeing για 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με μια καταγγελία που έλαβε το CBS News.

Η αγωγή αναφέρεται στο περιστατικό της 5ης Ιανουαρίου, στο οποίο μια πόρτα του αεροσκάφους έσκασε και αποκολλήθηκε κατά τη διάρκεια της πτήσης, καλήγοντας σε μια τρομακτική αναγκαστική προσγείωση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, και οι τρεις επιβάτες φέρεται να «υπέστησαν σοβαρούς συναισθηματικούς και ψυχολογικούς τραυματισμούς, συμπεριλαμβανομένου μετατραυματικού στρες και σωματικών βλαβών», που ήταν «άμεσο αποτέλεσμα της τρομακτικής, απειλητικής για τη ζωή αστοχίας του αεροσκάφους Boeing».

Η αγωγή ανέφερε επίσης έναν συγκεκριμένο σωματικό τραυματισμό, υποστηρίζοντας ότι η ξαφνική αλλαγή πίεσης μέσα στην καμπίνα «προκάλεσε αιμορραγία από τα αυτιά ορισμένων επιβατών», σύμφωνα με το CBS.

Σε ένα δελτίο τύπου η δικηγορική εταιρεία με έδρα την Ατλάντα που υπέβαλε την αγωγή για λογαριασμό των επιβατών – έγραψε ότι «επιδιώκει να καταστήσει την Boeing υπεύθυνη για την αμέλειά της που προκάλεσε ακραίο πανικό, φόβο και μετατραυματικό στρες».

Η νομική προσφυγή «ζητά επίσης σημαντικές αποζημιώσεις από την Boeing για ένα περιστατικό που μπορούσε να αποφευχθεί και επειδή τα ελαττώματα στην κατασκευή επηρέασαν πολλά άλλα αεροσκάφη και απείλησαν τις ζωές των επιβατών σε όλα τα αεροσκάφη Boeing 737 Max 9», ανέφερε η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι και τα συγκεκριμένα αεροσκάφη καθηλώθηκαν από την FAA μετά την πτήση.

Ο στόλος των 737-9 της Alaska Airlines επέστρεψε στον αέρα στα τέλη Ιανουαρίου, αφού επιθεωρήθηκαν για ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στα Δαρδανέλια – Αισθητός και στην Κωνσταντινούπολη

Συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα στην άμβλωση πλέον στη Γαλλία

Παγκόσμια ανησυχία: Με ασκήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα απαντά το ΝΑΤΟ στην επίδειξη πυρηνικής ισχύος από τον Πούτιν – Στον απόηχο των διαρροών για επίθεση στην Κριμαία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05