search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:56
MENU CLOSE

Η πόρτα του αεροσκάφους της Alaska Airlines που αποκολλήθηκε εν μέσω πτήσης βρέθηκε στο Πόρτλαντ (Video)

08.01.2024 16:53
alaska airlines

Την ώρα που η Alaska Airlines καθηλώνει στο έδαφος όλα τα Boeing 737 MAX-9, καθώς αναμένει οδηγίες από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας και την Boeing για την επιθεώρηση των αεροπλάνων, το κομμάτι που αποκολλήθηκε σε ένα τρομακτικό ατύχημα, βρέθηκε στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε σε μια αυλή από μια δασκάλα στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, σύμφωνα με όσα είπε η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών Τζένιφερ Χόμεντι σε μια ενημέρωση την Κυριακή το βράδυ.

Όπως πρόσθεσε η ίδια, δεν υπήρχαν διαθέσιμα δεδομένα στη συσκευή εγγραφής φωνής στο πιλοτήριο του 737 MAX 9 επειδή δεν ανακτήθηκαν εντός δύο ωρών – κατά την επανεκκίνηση της εγγραφής, διαγράφοντας τα προηγούμενα δεδομένα.

Μετά την πρόσφατη δυσλειτουργία που έπληξε την Boeing, η FAA διέταξε την προσωρινή προσγείωση περίπου 171 αεροπλάνων σε όλο τον κόσμο, εν αναμονή της επιθεώρησης, αφού η κλειδαριά μιας πόρτας έσκασε κατά την πτήση 1282 της Alaska Airlines, την περασμένη Παρασκευή.

Δεν ήταν αμέσως ξεκάθαρο τι προκάλεσε την ξαφνική αποκόλληση του βύσματος της πόρτας εξόδου, αλλά υπήρξε, σύμφωνα με το AXIOS, ένα προηγούμενο πρόβλημα με τα 737 για το οποίο η Boeing συνέστησε στις αεροπορικές εταιρείες τον περασμένο μήνα να διενεργούν επιθεωρήσεις για πιθανά χαλαρό υλικό στα συστήματα ελέγχου του πηδαλίου των αεροσκαφών.

Η FAA είχε προηγουμένως καθηλώσει προσωρινά τα αεροσκάφη 737 MAX της Boeing μετά από συντριβές στην Ινδονησία και την Αιθιοπία που σκότωσαν συνολικά 346 ανθρώπους, προτού τα αφήσει να πετάξουν ξανά στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2020.

Πριν από το συμβάν, η Alaska Airlines περιόρισε το αεροπλάνο από μεγάλες πτήσεις πάνω από το νερό λόγω μιας προειδοποίησης για βλάβη στην πίεση. Η σχετική ένδειξη είχε ανάψει κατά τη διάρκεια των τριών προηγούμενων πτήσεων, καθώς και δύο φορές τις ημέρες πριν από το συμβάν.

Διαβάστε επίσης:

Peregrine: Επιστροφή στη Σελήνη μετά το Apollo 17 – Εκτοξεύτηκε η πρώτη ιδιωτική αποστολή

Μεσανατολικό: Διοικητής της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο – «Τα πράγματα θα φουντώσουν τώρα»

Βιβλιοθήκες του μέλλοντος: Αυτό είναι το νέο ευρωπαϊκό κύμα – «Χώροι συνάντησης για το μυαλό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:55