search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 05:16
MENU CLOSE

Κυβέρνηση: Ο φόβος του Βελόπουλου στις ευρωεκλογές και το διακύβευμα της αστάθειας αν χαθεί το 30% 

04.03.2024 06:30
Untitled design

Μπορεί το κυβερνών κόμμα να εμφανίζεται πρώτο και με διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αυτό ωστόσο δεν οφείλεται στην υπεροχή της ΝΔ αλλά στα χαμηλά ποσοστά των άλλων κομμάτων. Την ίδια στιγμή η Ελληνική Λύση εμφανίζεται ενισχυμένη με τους δημοσκόπους να μιλούν ακόμα και για διψήφιο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. 

Με αυτά τα δεδομένα και καθώς και ο χρόνος για τις κάλπες του Ιουνίου έχει ξεκινήσει να μετράει αντίστροφα, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει αναταραχή δεδομένου ότι πολλοί φοβούνται πως τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα είναι μία δυσάρεστη έκπληξη για το κυβερνών κόμμα. 

Στηρίζουν δε αυτή τους την πεποίθηση στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο δυσαρέστησε πολλούς ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι φαίνεται να κατευθύνονται στο κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου ενώ την ίδια στιγμή η ακρίβεια έχει συμπιέσει την ελληνική κοινωνία.

Οι ίδιοι άνθρωποι επιμένουν ότι ότι ο λαϊκισμός του βορειοελλαδίτη πολιτικού μπορεί να βρει πρόσφορο έδαφος και να εκφραστεί στις κάλπες των ευρωεκλογών, δεδομένου  ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια των πολιτών στα θέματα της καθημερινότητας. 

Τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ωστόσο ότι αυτό που επιθυμούν είναι να διατηρηθεί το ποσοστό, που είχε πάρει η ΝΔ στις Ευρωεκλογές του 2019 (33,12%), αν και πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να πέσει και πιο κάτω με το 30% να αποτελεί το ψυχολογικό όριο στο κυβερνητικό επιτελείο. 

Οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη φοβούνται ένα πράγμα: Μήπως οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν πάνε να ψηφίσουν ή εάν πάνε, να επιλέξουν μικρότερους σχηματισμούς δεξιότερα του κυβερνώντος κόμματος. 

«Οι κάλπες αυτές δεν προσφέρονται για μηνύματα αδιαφορίας και ανέξοδης διαμαρτυρίας. Για να το πω διαφορετικά: οι επιλογές μας για την Ευρώπη θα έχουν μετάφραση ελληνική», τόνισε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή, χαιρετίζοντας την Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ  το Σάββατο, από τον Ασπρόπυργο, υπογράμμισε τη «μεγάλη σημασία των ευρωεκλογών για τη διαμόρφωση των ισορροπιών στην Ευρώπη την επόμενη μέρα».

Στην επιχειρηματολογία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδεσε την ισχυρή ΝΔ με τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον,

Έδωσε  έμφαση στην «δοκιμασμένη συνταγή» της παράταξης που μπορεί να διαπραγματευτεί τα συμφέροντα των Ελλήνων στην Ε.Ε. Και υπενθύμισε κάποια από τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης του σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Καθιέρωσε τα εθνικά μας σύνορα ως ευρωπαϊκά, συνδιαμορφώνοντας τώρα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια αποτελεσματική πολιτική για το μεταναστευτικό» είπε προσθέτοντας ότι «έφερε στον τόπο μας πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους 36 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, ένα σημαντικό μέρος των οποίων κατευθύνεται στην παιδεία και ειδικά στα δημόσια πανεπιστήμια».

Ο πρωθυπουργός το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να πυκνώσει τις περιοδείες του στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα, «θα ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη την οποία μας δείξατε στις τελευταίες εκλογές. Κρατήστε το αυτό ως ένα συμβόλαιο αλήθειας το οποίο υπογράφουμε και θα βλέπετε διαρκώς τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα παρά τις μεγάλες δυσκολίες, την καθημερινότητα να βελτιώνεται και τη χώρα συνολικά να προοδεύει», ανέφερε πρόσφατα. 

Διαβάστε επίσης:

«Κόσμος»: Αυτά είναι τα 30 μέλη του νεοσύστατου πολιτικού φορέα – Γραμματέας ο Πέτρος Κόκκαλης

Νίκος Παπανδρέου: «Θέλουμε να δώσουμε ελπίδα στους πολίτες»

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Και ο Κώστας Αρβανίτης κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34