search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:31
MENU CLOSE

Εξεταστική για Τέμπη: Το προεδρείο «δείχνει» το Συμβούλιο Εφετών για το ελλιπές υλικό της δικογραφίας

04.03.2024 18:14
exetastiki epitropi 876- new

Το Συμβούλιο Εφετών «δείχνουν» κύκλοι του προεδρείου της εξεταστικής επιτροπής για το ελλιπές υλικό της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή για την τραγωδία των Τεμπών. 

Μετά την επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που ζητούσαν να διαβιβαστεί το σύνολο της μέχρι σήμερα σχηματισθείσας δικογραφίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν ότι το Συμβούλιο Εφετών με δική του αξιολόγηση διαβίβασε το υλικό.

«Η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας βρίσκεται κατά το στάδιο της κύριας ανάκρισης και ως εκ τούτου με δική του αξιολόγηση το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να διαβιβάσει το υλικό το οποίο από την πρώτη στιγμή, όπως επισημαίνετε, έχει τεθεί στη διάθεση των μελών της εξεταστικής προκειμένου να συντάξετε το πόρισμα σας εντός του χρόνου που η Επιτροπή μας έχει ορίσει», αναφέρουν, απαντώντας επί της ουσίας στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ.

«Ως εκ τούτου, η αξιολόγηση του υλικού που κρίνεται κάθε φορά ότι δύναται να χορηγηθεί σε μια άλλη αρχή αφορά αποκλειστικά και μόνο την εισαγγελική αρχή που χειρίζεται την υπόθεση», επισημαίνουν, σημειώνοντας πως «η εξεταστική επιτροπή με επιστολή της στις 15/12/2023 και με υπομνηστική επιστολή στις 24/1/2024 ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης αντίγραφα των σχετικών εγγράφων – ανακρίσεων της Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας», καταλήγουν κύκλοι του προεδρείου της εξεταστικής επιτροπής.

Διαβάστε επίσης:

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία – «Περήφανος» ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΣΥΡΙΖΑ: Τι απαντά για το δάνειο Κασσελάκη και την απομάκρυνσή του ο πρώην γενικός διευθυντής

Όθων Ηλιόπουλος: Έλαβα με διαφορά 30 δευτερολέπτων δύο email από το υπουργείο Εσωτερικών και την κα Ασημακοπούλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:27