search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 22:39
MENU CLOSE

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου: Η Κεραμέως ανακοίνωσε εσωτερικό έλεγχο στο ΥΠΕΣ για τα emails στους απόδημους – Για καθυστέρηση και ένοχη σιωπή μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ (video)

05.03.2024 10:35
niki_kerameos_new

Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες, αλλά τελικά η Νίκη Κεραμέως βρήκε χρόνο να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα των προσωπικών δεδομένων, το οποίο προέκυψε με την αποστολή emails σε απόδημους από την ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Μεταξύ άλλων μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε εσωτερικό έλεγχο «για να διασφαλιστεί η επάρκεια των μηχανισμών του», κάτι που όφειλε να έχει κάνει από την πρώτη στιγμή.

Παράλληλα, αποποιήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη του υπουργείου για τη διαρροή των στοιχείων, ενώ υποστήριξε ότι τα στοιχεία που διέρρευσαν αφορούν τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 και όχι των ευρωεκλογών.

Κάτι που, με βάση τουλάχιστον τις καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας δεν φαίνεται να ισχύει.

«Θα γίνει εσωτερικός έλεγχος, δεν θα αφήσουμε καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση, αφορά την επάρκεια στην ασφάλεια των δεδομένων, για τους εκλογικούς καταλόγους του 2023 ενώ δεν έχει σχέση με την επιστολική ψήφο», δήλωσε.

«Έχουμε λάβει αναφορές από πολίτες και οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις», είπε, «να ρίξουμε άπλετο φως».

Πρόσθεσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει ποτέ email πολιτών που βρίσκονται στους εκλογικούς καταλόγους, αλλά δίνει εκλογικούς καταλόγους σε όλους τους υποψήφιους βουλευτές, ευρωβουλευτές και δημάρχους, αν το ζητήσουν με αίτηση.

Είπε πως και η ίδια η ευρωβουλευτής ανέφερε ότι δεν πήρε από το υπουργείο Εσωτερικών σχετική λίστα και υπενθύμισε πως έλεγχο πραγματοποιεί και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Έμμεσα, η Νίκη Κεραμέως έδειξε προς την μεριά της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου για απαντήσεις.

«Η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί το συμβάν αυτό γιατί είχε καταψηφίσει την επιστολική ψήφο», σχολιάσε σχετικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί

Τέλος, ως προς τα πρώτα στοιχεία ανταπόκρισης, δήλωσε ότι «στο θέμα της επιστολικής ψήφου, αγγίζουμε τις 94 χώρες μεταξύ αυτών και χωρών που δεν είχαν λειτουργήσει εκλογικά κέντρα στις τελευταίες εκλογές και τις 23.000 αιτήσεις», πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Έπειτα από τέσσερις ημέρες ένοχης σιωπής η Κεραμέως αναγκάστηκε σήμερα να μιλήσει

«Έπειτα από τέσσερις ημέρες ένοχης σιωπής για το σκάνδαλο με τις διαρροές προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού από το υπουργείο Εσωτερικών η κυρία Νίκη Κεραμέως αναγκάστηκε σήμερα να μιλήσει για το θέμα, απλώς για να πει ότι διενεργείται εσωτερικός έλεγχος», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, προσθέτοντας:

«Επί της ουσίας ωστόσο, η κυρία Κεραμέως που εξακολουθεί να κρύβεται πίσω από τις αντιφατικές δηλώσεις και τα ψέματα της ευρωβουλεύτριας της ΝΔ κυρίας Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου που έκανε παρανόμως χρήση emails Ελλήνων πολιτών, ομολογεί την ύπαρξη τουλάχιστον προβλημάτων ασφαλείας στο υπουργείο της το οποίο έχει και την ευθύνη για την ομαλή διενέργεια των ευρωεκλογών.

Οι σχετικές καταγγελίες εγείρουν μείζονα πολιτικά ερωτήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα επιμείνει στην αποκάλυψη της αλήθειας

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Ο Μητσοτάκης πήγε σε σούπερ μάρκετ και εξέτασε τις… νέες τιμές – Πού είδε μείωση και τι είπε για τα σαρακοστιανά (photos/video)

ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα εν μέσω… αρνητικών δημοσκοπικών μηνυμάτων

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γεωργόπουλο για το δάνειο Κασσελάκη – Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του και ο πρόεδρος της Left Media

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 22:36