search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 05:59
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα εν μέσω… αρνητικών δημοσκοπικών μηνυμάτων

05.03.2024 08:10
nikos_androulakis_new

Μετά και το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ακόμα μία ρύθμιση της κυβέρνησης έρχεται να «ταράξει» τα νερά του… ΠΑΣΟΚ. 

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Τα μη κρατικά πανεπιστήμια και η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη για καταψήφιση φαίνεται πως έχουν δημιουργήσει νέες τριβές στο κόμμα καθώς δύο βουλευτές είναι αρνητικοί ως προς την καταψήφιση του. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα σήμερα το μεσημέρι. 

Με τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ διαφωνεί η Νάντια Γιαννακοπούλου, ενώ τις ενστάσεις του έχει και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Στην Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει η εικόνα – πως και μετά την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου – οι όποιες αντιρρήσεις θα καμφθούν. Ωστόσο, σε περίπτωση που υπάρξουν βουλευτές οι οποίοι δε στηρίξουν την γραμμή του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή της καταψήφισης, τότε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δε θα διστάσει ακόμα και για διαγραφή. 

Σε κάθε περίπτωση όλα θα ξεκαθαρίσουν στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα εξηγήσει τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά και τους κεντρικούς πυλώνες της πρότασης του κόμματος για το «Σκανδιναβικό μοντέλο».  

Κακά μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις 

Η σημερινή συνεδρίαση μάλιστα θα γίνει εν μέσω αρνητικών μηνυμάτων από τις δημοσκοπήσεις. Χθες, σε έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΪ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μεν στην 2η θέση αλλά έρχεται… ισοπαλία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση συγκεντρώνουν και τα δύο κόμματα από 12%, ενώ στην υπόθεση – σενάριο της εταρείας έχουν από 14%. 

Βέβαια, στην Χαριλάου Τρικούπη δηλώνουν σίγουροι για την δεύτερη θέση στις εκλογές, ενώ σύμφωνα με έρευνες που έχουν στα χέρια τους αλλά και τις αναλύσεις που γίνονται, για το Κίνημα – με τα σημερινά δεδομένα – το μόνο που αποτελεί άγνωστο είναι το ποσοστό που θα συγκεντρώσει

Η αλήθεια είναι όμως ότι η χθεσινή δημοσκόπηση «χτύπησε» καμπανάκι. Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος και ερμηνεύουν τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ «έχασε» μονάδες τόσο από τις αποχές για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όσο και από την αρνητική στάση στο θέμα του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. 

Τα ίδια πρόσωπα θεωρούν όμως ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύει να χάσει την 2η θέση στις εκλογές αλλά όπως σημειώνουν θα πρέπει να εμπεδωθεί στους πολίτες ότι ο «πραγματικός αντίπαλος» της Νέας Δημοκρατίας είναι το Κίνημα. «Πρέπει να τρέξουν πολύ περισσότερο, χρειάζεται σκληρή δουλειά προς τις ευρωπαϊκές κάλπες» τονίζουν συγκεκριμένα. 

Διαβάστε επίσης:

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γεωργόπουλο για το δάνειο Κασσελάκη – Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του και ο πρόεδρος της Left Media

Εξεταστική για Τέμπη: Το προεδρείο «δείχνει» το Συμβούλιο Εφετών για το ελλιπές υλικό της δικογραφίας

Κώστας Αρβανίτης: «Αξιοθρήνητη εκστρατεία λάσπης» για να καλυφθεί το θέμα Ασημακοπούλου – «Ένοχοι, ψεύτες και αδιάβαστοι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15