search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 13:08
MENU CLOSE

Έρχεται app για τους εθελοντές δότες συμπαγών οργάνων για την ενίσχυση των μεταμοσχεύσεων

05.03.2024 09:29
giatros-new

Με ένα μήνυμα στο κινητό μας τηλέφωνο από το gov.gr που θα μας ρωτάει εάν θέλουμε να γίνουμε δότες συμπαγών οργάνων σώματος, θα μπορούν, όσοι δέχονται, να κατεβάζουν την ψηφιακή εφαρμογή (app) και να έχουν στο τηλέφωνο τους την κάρτα του δότη.

Με αυτό τον απλό και σύγχρονο τρόπο αναμένεται να αυξηθούν οι δωρεές οργάνων στη χώρα μας που είναι τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ενώση, στον τομέα των μεταμοσχεύσεων.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, χθες, στην εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων με τίτλο «Ενισχύοντας την Ελλάδα με Δεξιότητες για ένα Βιώσιμο Μέλλον» που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος».

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, τα τελευταία χρόνια υλοποιείται το πρόγραμμα ψηφιακής μεταμόρφωσης όλου του κλάδου της υγείας, με τη βοήθεια της ΗΔΙΚΑ και οι πολίτες αναμένεται να δουν μεγάλες αλλαγές, μέσα από τον «ψηφιακό τους ιατρικό φάκελο, όταν αυτός θα είναι έτοιμος».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός επεσήμανε ότι «ασφαλώς και στα θέματα της υγείας το digital transformation είναι κομβικό σημείο. Μέσω της ΗΔΙΚΑ, εκτελούμε αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόγραμμα ψηφιακής μεταμόρφωσης όλου του κλάδου της υγείας που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα με τελική κατάληξη τον ψηφιακό φάκελο ασθενούς, που όταν θα είναι έτοιμος θα αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα».

Στο πνεύμα της ψηφιακής μεταμόρφωσης θα προωθηθούν ζητήματα όπως είναι αυτό της δωρεάς οργάνων , εξήγησε ο υπουργός τονίζοντας «έχουμε αποφασίσει να φτιάξουμε μία εφαρμογή που θα στέλνουμε μέσω του gov.gr ένα μήνυμα στο κινητό των πολιτών, στο οποίο θα τους ρωτάμε εάν δέχονται να γίνουν δωρητές συμπαγών οργάνων σώματος. Όσοι δέχονται, αυτομάτως θα μπορούν να κατεβάζουν το app για να είναι η κάρτα του εθελοντή δότη πάνω στο κινητό τους τηλέφωνο, ώστε να είναι γνωστό σε όλους ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει να είναι δότης συμπαγών οργάνων. Αισθάνομαι ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη ντροπή η Ελλάδα να είναι η τελευταία χώρα στις μεταμοσχεύσεις σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μας έχει ξεπεράσει η Τουρκία».

Δίνοντας τα εύσημα στην ΔΥΠΑ ο υπουργός κάλεσε τον διοικητή της Σπύρο Πρωτοψάλτη: «να κάνουμε και προγράμματα ψηφιακών δεξιοτήτων στις υπηρεσίες υγείας που πλέον γίνονται όλα ψηφιακά και αλλάζουν τελείως τον τρόπο που θα λειτουργούμε. Η νέα εποχή που ξημερώνει, δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας και σε αυτόν τον καινούριο κόσμο εμείς πρέπει να είμαστε όσο γίνεται πιο προετοιμασμένοι».

Διαβάστε επίσης:

Πώς ιδιωτικές κλινικές επιβαρύνουν με επιπλέον χρεώσεις τους ασθενείς

ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ: «Να τελειώνουμε με τον HPV»

Πώς να βλέπετε καλύτερα τη νύχτα όταν οδηγείτε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:28