search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:03
MENU CLOSE

Υπουργείο Υγείας: Υπεγράφη η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση 4 Κέντρων Υγείας της 6ης ΥΠΕ

05.03.2024 15:44
photo 1ΣΥΜΒΑΣΗ

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη παρέστησαν σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, στην υπογραφή της σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση 4 Κέντρων Υγείας της 6ης Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Ιωάννης Καρβέλης και ο Αντιπρόεδρος της ανάδοχης εταιρίας «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ» Ευστάθιος Αθανασόπουλος.

Ειδικότερα, πρόκειται για το έργο «Ενεργειακή και Λειτουργική Αναβάθμιση και Ανακαίνιση Κέντρων Υγείας (ΚΥ) Βάρδας, Κάτω Αχαΐας, Σιμοπούλου, Χαλανδρίτσας», ύψους 6.154.951,08 ευρώ, με διενεργούσα αρχή το ΤΑΙΠΕΔ και αναθέτουσα αρχή τη Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη την αναπληρώτρια υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη που παρακολουθεί τα έργα αναβάθμιση των 156 Κ.Υ όλης της χώρας που «τρέχει» το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αλλά τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη, δήλωσε: «Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, κάτι όχι αυτονόητο για την Ελλάδα, και σε πάρα πολλά σημεία έχουμε ήδη αυτή τη στιγμή στήσει εργοτάξια και προχωράμε σε πραγματικές εργασίες.  Το επόμενο διάστημα που ακολουθεί, ανά εβδομάδα θα παρουσιάζουμε είτε καινούριες συμβάσεις, είτε καινούρια έργα τα οποία ολοκληρώνονται. Σε ένα χρόνο από σήμερα, μέχρι το τέλος του 2025, το ΕΣΥ συνολικά θα έχει τελείως διαφορετικό πρόσωπο».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Έχουμε πάρα πολλά Κέντρα Υγείας τα οποία εμπιστεύονται οι πολίτες και άλλα τα οποία δεν γνωρίζουν καν. Άρα, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι ακριβώς να φέρουμε ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην πρωτοβάθμια και όπου λέμε πρωτοβάθμια, σημαίνει πρόληψη. Είναι ένα από τα βασικά κομμάτια στα οποία δουλεύουμε με τον Υπουργό για να έχουν οι πολίτες αξιοπρεπείς συνθήκες, αξιοπρεπείς υπηρεσίες και ισότιμη πρόσβαση».

Ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Ιωάννης Καρβέλης μεταξύ άλλων δήλωσε: «Το κέντρο υγείας Κάτω Αχαΐας που θα ανακαινιστεί, είναι πάνω στον πολύπαθο οδικό άξονα Πάτρας – Πύργου, όπου έχουν γίνει πολύ σοβαρά τροχαία ατυχήματα και το Κέντρο Υγείας κάνει πολύ σημαντική δουλειά, καθώς έχει πολλές φορές διασωληνώσει ασθενείς, έχουν πάει στα νοσοκομεία της Πάτρας και έχουν σωθεί ανθρώπινες ζωές. Άρα, εδώ δεν είναι μόνο απλά Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι ουσιαστική παρέμβαση για την ανθρώπινη ζωή».

Ο εντεταλμένος σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ Παναγιώτης Σταμπουλίδης δήλωσε: «Πιστεύω ότι έχουμε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο από άποψη στόχου. Μέσα στο καλοκαίρι, θα έχουμε τελειώσει όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες προκειμένου να ενταχθούν και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας στον κύριο στόχο των 156 που θα αναβαθμιστούν σε όλη την Ελλάδα. Σε πολλές περιοχές της χώρας, διαπιστώσαμε ότι τα  Κέντρα Υγείας είναι το ΕΣΥ. Πέρα από τα οργανωμένα νοσοκομεία  που υπάρχουν στις μεγάλες πόλεις, ο κόσμος εμπιστεύεται και επισκέπτεται τα Κέντρα Υγείας. Αν είχαμε παρέμβει χρόνια πριν στην αναβάθμιση των υποδομών τους, ίσως να είχαμε ανακουφίσει τα νοσοκομεία. Η ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση που κάνουμε τώρα, τουλάχιστον θα φέρει τον πολίτη μπροστά σε μία εικόνα ηθικής από την πλευρά του κράτους, ότι οι υποδομές στα Κέντρα Υγείας που επισκέπτεται είναι εφάμιλλες μιας Ευρωπαϊκής χώρας και ενός φορολογούμενου πολίτη, ο οποίος συμβάλει τα μέγιστα για την υγεία».

Ο Αντιπρόεδρος της ανάδοχης εταιρίας «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ» Ευστάθιος Αθανασόπουλος δήλωσε: «Έχουμε ξεκινήσει μελέτες από τώρα για  να είμαστε μπροστά και στους χρόνους, γιατί είναι πολύ σφιχτά τα χρονοδιαγράμματα. Έχουμε διαπιστώσει μια αγωνία του κόσμου, πραγματικά θέλουν πάρα πολύ να προχωρήσει το έργο αυτό. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν».

Διαβάστε επίσης:

Γέμισε με ράντζα το Αττικό νοσοκομείο – Εως 6 ώρες η αναμονή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών

Απογευματινά χειρουργεία: Πήρε ΦΕΚ η ΚΥΑ – Αναλυτικά οι τιμές ανά επέμβαση – Τι προβλέπεται για ωράρια και αμοιβές γιατρών

Φαρμακευτική κάνναβη: «Πρεμιέρα» και στη Βόρεια Ελλάδα – Εκδόθηκε η πρώτη συνταγή στο Παπαγεωργίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:58