search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:26
MENU CLOSE

Δύο ελληνικές παραλίες στις δέκα πιο βιώσιμες του πλανήτη (videos)

13.03.2024 12:06
myrtos133

Δύο ελληνικές παραλίες ψηφίστηκαν μεταξύ των 10 βιώσιμων παραλιών στον κόσμο για το 2024, στο πλαίσιο του Tripadvisor Travellers Choice Awards.

Πρόκειται για σημαντική διάκριση καθώς το top-10 των βιώσιμων παραλιών αναδείχτηκε από ταξιδιώτες που έχουν επισκεφτεί όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. 

Για να βγει αυτό το top-10 των πιο βιώσιμων παραλιών στον κόσμο λαμβάνεται υπόψη η ποιότητα του χώρου και ο αριθμός των ψήφων που εξασφαλίζει η κάθε πρόταση.

Στην τέταρτη θέση του καταλόγου με τις 10 κορυφαίες παραλίες βρίσκεται ο Γαλησσάς στη Σύρο και στην όγδοη θέση ο Μύρτος, της Κεφαλονιάς.

Δεν προκαλεί έκπληξη ότι οι εννέα στις δέκα παραλίες στο top-10 βρίσκονται στην Ευρώπη.

Στην πρώτη θέση είναι η Πράια ντα Φαλέσια, στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, με τους εντυπωσιακούς κόκκινους βράχους, την λεπτή άμμο και τις εξαιρετικές υποδομές που σέβονται τον περιβάλλοντα χώρο.

Στη δεύτερη θέση αναδείχτηκε η Σπιάτζια ντέι Κόνιγκλι στην Σικελία και στην τρίτη θέση βρίσκεται η παραλία Λα Κόντσα, στην χώρα των Βάσκων, στην Ισπανία.

Ακολουθεί ο Γαλησσάς, στη Σύρο και η παραλία Νησί, στην Αγία Νάπα της Κύπρου.

Στην έβδομη θέση βρίσκεται η παραλία Μελία, της Μάλτας, ακολουθεί ο Μύρτος στην όγδοη θέση και στην ένατη βρίσκεται η Πλάγια Μπλάνκα, στο νησί Λανθαρότε της Ισπανίας.

Την δεκάδα κλείνει η παραλία Καμπς Μπέι, στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.

Οι πιο βιώσιμες παραλίες του πλανήτη κρίθηκαν με βάση πληροφορίες από το πρόγραμμα της Μπλε Σημαίας και τις αξιολογήσεις των ταξιδιωτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία του Tripadvisor Travellers Choice Awards.

Στην σχετική ανακοίνωση του TripAdvisor αναφέρται ότι «οι νικητές αναδείχτηκαν με βάση τη δέσμευσή τους σε βιώσιμες πολιτικές, που περιλαμβάνουν τις βιώσιμες μεταφορές, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ποιότητα των υδάτων».

Διαβάστε επίσης:

Καλιφόρνια: Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν 15χρονο με αυτισμό (photos/videos)

Νέο «μήνυμα» Πούτιν προς τη Δύση: Η Ρωσία είναι έτοιμη για πυρηνικό πόλεμο

ΗΠΑ: Φρικτό τέλος για 21χρονη – Ο σύντροφός της πάτησε γκάζι και τη σκότωσε με το αυτοκίνητο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 10:26