search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:22
MENU CLOSE

Εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο στην Τήνο: Υδροσίφωνας «χορεύει» πάνω από τη θάλασσα (Photo)

14.03.2024 19:48
udrosifwnas
Facebook/George Vidalis

Ένα εντυπωσιακό καιρικό φαινόμενο «έπιασε» κάμερα ανοιχτά της Τήνου. Πρόκειται για μια φωτογραφία που απαθανατίζει έναν υδροσίφωνα. Πότε παρατηρείται το φαινόμενο αυτό σύμφωνα με όσα εξηγεί ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Ο καθηγητής μετεωρολογίας και διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Κώστας Λαγουβάρδος αναδημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, τη φωτογραφία με τον υδροσίφωνα, η οποία τραβήχτηκε σήμερα στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, στην περιοχή Πόρτο.

«Σήμερα σας έχω υδροσίφωνα… Υδροσίφωνας στα ανοικτά της Τήνου (Πόρτο), φωτογραφημένος το μεσημέρι της Πέμπτης 14/03» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του ΕΚΠΑ.

Το εν λόγω φαινόμενο που συναντάται όταν υπάρχει υψηλή θερμοκρασία στην επιφάνεια της θάλασσας σε συνδυασμό με δυνατό άνεμο. Τότε δημιουργείται η στροβιλιζόμενη δίνη, η διάμετρος της οποία κυμαίνεται συνήθως από 3 έως 50 μ.

Σημειώνεται ότι όταν το ίδιο φαινόμενο όταν συμβεί στην ξηρά, αποκαλείται ανεμοστρόβιλος.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση στους δρόμους: Στο «κόκκινο» ο Κηφισός – Μποτιλιάρισμα σε Κηφισίας και Αττική Οδό

Κολωνός: Η συνήγορος του Κασιδιάρη και του Κορκονέα, Βάσω Πανταζή, που αναλαμβάνει «φιντάνια»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα απογευματινά χειρουργεία στον Ευαγγελισμό: Η κραυγή αγωνίας των γιατρών και τα 500ευρα με σήμα τον Γεωργιάδη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 18:20