search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:39
MENU CLOSE

Η αγωνία Τζίμα και Πρετεντέρη με Κασσελάκη, η πρεμούρα Τσούνη, η Ελευθεροτυπία και το μυστήριο με τον Μανιάτη

14.03.2024 06:01
kal th

Καλημέρα σας.

Μεγάλη αγωνία διέκρινα να έχουν η Ράνια (Τζίμα) και ο Γιάννης (Πρετεντέρης) για τις τριήμερες αποδράσεις του Κασσελάκη. Και συγκινήθηκα. Δεν ήξερα ότι έχουν τέτοιες ευαισθησίες.

Βέβαια, το να έχεις τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πέρασε μία σκληρή εσωκομματική διαδικασία προ ημερών, ενώ παρουσίασε μόλις 24 ώρες πριν ένα αξιοσημείωτο οικονομικό πρόγραμμα και να τον ρωτάς γιατί πήγε ένα τριήμερο στην Αρκαδία, δεν το λες και πολύ εύστοχο και λογικό –  δημοσιογραφικά πάντα.

Για την ακρίβεια δείχνει κάποια ανεξήγητη πρεμούρα η τακτική του τύπου «να του πάρουμε τον αέρα από την αρχή».

Βλέπετε η συνέντευξη ήταν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα, όπου ο χρόνος είναι σχετικά περιορισμένος και προφανώς όταν σπαταλάς τρία λεπτά για κάτι εντελώς αδιάφορο και μη μετρήσιμο για την κοινή γνώμη, είναι από χάσιμο χρόνου μέχρι άκομψος αποπροσανατολισμός – για να μην πω ένδειξη  προδιάθεσης. Θα μπορούσα να το πω, αλλά δεν το λέω, καθότι ο Κασσελάκης το προσπέρασε απαντώντας ανάλογα.

Βέβαια και ο Κασσελάκης έκανε και το άλλο: Δεν δίστασε να αδειάσει και τον ΣΥΡΙΖΑ, ως ένα βαθμό και τον ίδιο τον Τσίπρα. Και για την υπόθεση Novartis και για το νόμο περί εταιρειών στο εξωτερικό, του 2016.

Και γενικά δεν φάνηκε να έχει κάποια διάθεση να απολογηθεί για την κυβερνητική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν θα του βγει σε καλό αυτό, είναι ένα θέμα που θα το δούμε στη συνέχεια.

Πάντως η συνέντευξη ήταν μάλλον χωρίς ρυθμό, που θα λέγαμε και με ποδοσφαιρικούς όρους. Με πολλές άστοχες σέντρες, χωρίς καλούς συνδυασμούς και με μπερδεμένους ρόλους. Φανταστείτε ότι ο Πρετεντέρης διέκοψε άκομψα τη Ράνια τουλάχιστον τρεις φορές.

Ας είναι. Αύριο ο Κασσελάκης θα είναι στον Παπαδάκη και την Αναστασοπούλου στον ΑΝΤ1 και θα έχουμε την ευκαιρία για απαντήσεις και σε άλλα θέματα…

Αμερικάνικο μπέρδεμα

Τους μπέρδεψε στο Μαξίμου ο Τσούνης και τρέχουνε τώρα. Βλέπετε, ο Αμερικανός πρέσβης διέρρευσε την πληροφορία ότι θα πάει στην Ουάσιγκτον ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Απρίλιο για να δει τον πρόεδρο Μπάιντεν, χωρίς να υπάρχει επισημοποίηση της επίσκεψης.

Τώρα προσπαθούν να μπαλώσουν το θέμα για να μην γίνει καμιά πολιτικοδιπλωματική παρεξήγηση, αλλά η ουσία είναι ότι πράγματι ο Μητσοτάκης θα πάει στις ΗΠΑ και ενώ έχουν αρχίσει οι προεκλογικές εκστρατείες για την προεδρική αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

Περί Ελευθεροτυπίας

Ξεκίνησαν μαθαίνω οι συζητήσεις για την (επαν)έκδοση της Ελευθεροτυπίας. Ο τίτλος της οποίας πέρασε ως γνωστό, στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οριστική απόφαση για το αν θα βγει πριν τις ευρωεκλογές ή το φθινόπωρο δεν έχει ληφθεί, εξ όσων κυκλοφορούν.

Παίζει όμως ως φαβορί για τη θέση του διευθυντή το όνομα του Αντώνη Καρακούση. Ο Σήφης Πολυμίλης θεωρείται πιθανό ότι θα είναι στο ηγετικό σχήμα.

Και συζητούνται ορισμένα ονόματα της παλιάς Ελευθεροτυπίας, ώστε να δοθεί σήμα στους παραδοσιακούς αναγνώστες, ότι η εφημερίδα θα κινηθεί στις αρχέγονες ράγες της, δημοσιογραφικά και πολιτικά. Μαξίμου ακούει;

Οι σκέψεις του Μανιάτη

Πολλά είναι τα μυστήρια που συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ. Και δεν είναι μόνο αυτά με τις άστοχες κινήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος απέκλεισε τον Μανώλη Χριστοδουλάκη από την εκδήλωση για το περιβάλλον – καίτοι ο νεαρός βουλευτής είναι ο αρμόδιος τομεάρχης!

Από τα άλλα μυστήρια λοιπόν, αυτό που μου μετέφεραν είναι ότι ο δισταγμός του Γιάννη Μανιάτη να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, οφείλεται στο φόβο που έχει ότι η Χαριλάου θα στηρίξει (πριμοδοτήσει) άλλους και όχι τον ίδιο. Γι’ αυτό και ίσως προτιμήσει τελικά να εξαντλήσει τις πιθανότητές του για το ενδεχόμενο να κληθεί από τον Μητσοτάκη, ώστε στον επόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό να αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Δεν το αγοράζω που λένε, αλλά δεν το βρίσκω και εντελώς αβάσιμο, καθότι σε κάποιους πασοκικούς διαδρόμους κυκλοφορεί έντονα.

Σύντομα θα φανούν όλα. Άλλωστε τα κόμματα πρέπει να καταθέσουν τις υποψηφιότητες μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:

Η απόφαση Μητσοτάκη για Ασημακοπούλου, το λάθος του Δένδια, το ντοκιμαντέρ για τον Αλέξη, η αφελής αυτοπεποίθηση του Κασσελάκη και η Αυγή

Γυναίκα για Επίτροπος Ενέργειας, οι τρεις δελφίνοι αν φύγει για έξω ο Μητσοτάκης, οι νέες γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ και οι…11 κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ  

Καμπανάκι στο Μαξίμου από τα μυστικά γκάλοπ, οι ατάκες του Κουτσούμπα κοστίζουν, τα μηνύματα για Κασσελάκη, ο Γαβριήλ και η γκρίνια στη ΝΕΑΡ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:38