search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:28
MENU CLOSE

Καμπανάκι στο Μαξίμου από τα μυστικά γκάλοπ, οι ατάκες του Κουτσούμπα κοστίζουν, τα μηνύματα για Κασσελάκη, ο Γαβριήλ και η γκρίνια στη ΝΕΑΡ

11.03.2024 06:05
kalxas

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Δύσκολη εβδομάδα για την κυβέρνηση είναι αυτή που ξεκινάει σήμερα.

Δεν είναι μόνο ότι πρέπει να υποστηριχθεί πολιτικά και επικοινωνιακά το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη. Το οποίο πόρισμα βρήκε μόνο «ανθρώπινα λάθη» του σταθμάρχη και άλλων, αλλά όχι πολιτικές ευθύνες. Και ενώ σχεδόν το 80% της κοινής γνώμης δεν έχει εμπιστοσύνη ότι γίνεται έρευνα σε βάθος.

Είναι και οι μυστικές ή κυλιόμενες όπως λέγονται δημοσκοπήσεις, που φτάνουν τις τελευταίες μέρες στο Μαξίμου. Και οι οποίες δεν έχουν και τα πιο αισιόδοξα μαντάτα για την κυβέρνηση.

Γενικώς τα καμπανάκια για τη ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών ηχούν.

Και ηχούν, προειδοποιώντας για διαρροές προς και τις δύο κατευθύνσεις.

Προς δεξιά λόγω του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. «Βοηθάει» και η… εκκλησία σε αυτό.

Προς τα αριστερά λόγω Τεμπών και ακρίβειας.

Παλιά, όταν ερχόταν καταστροφή στα χωριά έτρεχαν και χτυπούσαν τις καμπάνες.

Τώρα δεν ξέρω αν είναι η κυβέρνηση ακριβώς σε αυτό το σημείο. Αλλά αμφιβάλω αν υπάρχει πολλοί στο Μαξίμου που θα αντιληφθούν έγκαιρα αν έρχεται το «κακό» και θα τρέξουν στο καμπαναριό.

Ανακόπηκε η φόρα του ΚΚΕ

Μιας και λέμε για γκάλοπ, να σας πω ότι επιβεβαιώνεται η τάση που ενισχύει ελαφρά τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ΠΑΣΟΚ και κάνει τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές ντέρμπι.

Και επίσης ότι το ΚΚΕ μετά από μία περίοδο ανόδου, έχει μία ισχυρή ανάσχεση πλέον.

Λίγο η συντηρητική θέση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λίγο οι ατάκες του Δημήτρη Κουτσούμπα, που δεν έγιναν δεκτές με ενθουσιασμό, έχουν συγκρατήσει το Κόμμα στην περιοχή του 8,5%-9%. Πριν λίγο καιρό εμφανιζόταν φουριόζο στο διψήφιο, αλλά πλέον όχι.

Εμ, είναι επιχείρημα ότι με τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα αυξηθεί η πορνεία; Από τόσα και τόσα (βάσιμα μπορώ να πω για πολλά από αυτά) επιχειρήματα κατά της κυβερνητικής ρύθμισης, ο σύντροφος Κουτσούμπας αυτό βρήκε να πει;

Τα μηνύματα για Κασσελάκη και ο Νίκος Παππάς

Και ακόμα μία παρατήρηση για τις «μυστικές» δημοσκοπήσεις που έχει ενδιαφέρον και αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κασσελάκης δείχνει να κερδίζει νεανικά και life style κοινά και να χάνει παραδοσιακούς ψηφοφόρους του χώρου.

Το ισοζύγιο δεν είναι αρνητικό, αλλά ούτε και αισθητά θετικό σε αυτή τη φάση.

Αλλά εάν «εξαφάνιζε» – τρόπον τινά – από την πρώτη γραμμή της καθημερινής του παρουσίας την προσωπική του ζωή και πρόβαλε πιο πολιτικά πράγματα θα πήγαινε πολύ καλύτερα. Και ο νοώ νοείτω. Συμπαθέστατη, για παράδειγμα, η Φάρλι αλλά ούτε η Λάσι, ούτε ο Ρεξ μας λείπει…

Στον ΣΥΡΙΖΑ επίσης το θέμα είναι το πώς θα συντονιστούν όλες οι δυνάμεις. Διότι εάν δεν καταφέρουν να συντονιστούν τώρα που είναι ο Κασσελάκης στο γραφείο του, φανταστείτε τι θα γίνει από Παρασκευή που πάει φαντάρος. Δεν να λείψει πολύ καιρό, αλλά και λίγες μέρες είναι αρκετές για να βαρέσει διάλυση το μαγαζί.

Το λέω διότι έμαθα ότι δεν ενημερώθηκε εγκαίρως και ολοκληρωμένα για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη σχετικά με την οικονομία και την ακρίβεια. Και είναι ο αρμόδιος τομεάρχης!

Απλή ασυνεννοησία θα υποθέσω.

Πρόβλημα στην οικονομία

Ίσως να μην έχει καταλάβει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα θέματα της οικονομίας αποκτούν μεγάλη σημασία στην πορεία.

Διότι το μόλις 2% ανάπτυξη για το 2023 φανερώνει, μεταξύ άλλων και ένα τεράστιο πρόβλημα, όπως λένε άνθρωποι της αγοράς.

Ότι η απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων – αυτό το περίφημο πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης – πάει με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.

Και μην ακούσω για θετικά στατιστικά στοιχεία και τέτοια. Διότι το θέμα δεν είναι, για παράδειγμα, εάν έχουν εγκριθεί επενδυτικά σχέδια, αλλά εάν έχουν εκταμιευτεί αρκετά ποσά. Αν έχουν πέσει στην αγορά. Κι αν υπάρχει διάθεση στις μεγάλες εταιρίες να τρέξουν γρήγορα αυτά τα σχέδια.

Μην ψάχνετε να βρείτε πολλές θετικές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα.

Αβεβαιότητα για Γαβριήλ  

Όλα τα είχε η Νέα Αριστερά, να έχει και γκρίνια στελεχών της ότι πάει δεξιά και όχι όσο αριστερά θα έπρεπε, της έλειπε. Κι όμως. Στην πανελλαδική συνδιάσκεψη που έγινε, πολλοί επέκριναν την ηγεσία ότι κοιτάζει προς το ΠΑΣΟΚ, αντί να έχει πιο αριστερή στρατηγική.

Γενικά δεν ήταν μέσα στον ενθουσιασμό η όλη διαδικασία. Εκφράστηκε προβληματισμός ακόμα και για τον μεγάλο μέσο όρο ηλικίας των στελεχών της!

Προέκυψε επίσης αβεβαιότητα για το εάν ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές ή απλά θα βοηθήσει στην προσπάθεια, από άλλη θέση, πέραν του ευρωψηφοδελτίου.

Και για τους γνώστες, απουσίαζε ο καθηγητής Σπουρδαλάκης, δείγμα ότι υπάρχουν διαρροές στη δύσκολη πορεία που ξεκίνησε αυτή η ομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Τα ευρωπαϊκά σενάρια για Μητσοτάκη, η δυσφορία για Φλωρίδη, η άμπωτη του ΠΑΣΟΚ, οι εκκρεμότητες του Κασσελάκη και το χούι της Ντόρας

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, τα μαλλιά κουβάρια… στο τρίγωνο ΕΡΤ- Κασσελάκης – Μαξίμου και το κουίζ για τον νέο Επίτροπο

Το αμάρτημα της αλαζονείας, οι επαφές του Δένδια, οι ανεπιθύμητοι του Κασσελάκη, η δοκιμασία του ΠΑΣΟΚ και η αναρμόδια Ζέττα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 21:25