search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:06
MENU CLOSE

Μαρινάκης για Κολωνό: Νέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Ποινικό Κώδικα (video)

14.03.2024 15:08
marinakis_1403_1460-820_new

Με σκληρή κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρεμβάσεις που έκανε στον Ποινικό Κώδικα ως κυβέρνηση, συνδύασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το σχόλιό του για την πρόταση της εισαγγελέως στη δίκη για την υπόθεση του Κολωνού, πρόταση που προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις, τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ο Παύλος Μαρινάκης, αφού έκανε λόγο για «πράξεις που προκαλούν αποτροπιασμό», εντούτοις, σχολιάζοντας τις πολιτικές αντιδράσεις είπε ότι «ευτυχώς, πλέον στη χώρα μας είναι πλήρως αποτυπωμένη η διάκριση των εξουσιών: προτείνει ο εισαγγελέας, αποφασίζει το δικαστήριο, αποφασίζει συνολικά η ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Ευτυχώς, πλέον, στη χώρα μας δεν υπάρχει παραϋπουργείο Δικαιοσύνης που λειτουργεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως καταγγέλθηκε από τους ίδιους τους τότε κυβερνώντες», προσθέτοντας ότι υπάρχει μόνο εισαγγελική πρόταση και ότι «περιμένουμε το κυρίαρχο δικαστήριο να αποφασίσει και να εκδώσει την εν λόγω απόφαση».

Παράλληλα, αναφερόμενος στον λεγόμενο «Ποινικό Κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «εφόσον ο κατηγορούμενος καταδικαστεί για βιασμό ανηλίκου, θα έχει ποινή το πολύ 15 χρόνια κάθειρξης, γιατί εφαρμόζεται ο επιεικέστερος νόμος που ίσχυε από το χρόνο τέλεσης της πράξης μέχρι τη στιγμή της απόφασης του δικαστηρίου», επισημαίνοντας ότι μετά την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στον Ποινικό Κώδικα, η ποινή έγινε μέχρι 15 έτη και προσθέτοντας ότι «η “κακιά” ΝΔ στο βιασμό ανηλίκου έβαλε αποκλειστική ποινή τα ισόβια».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Π. Μαρινάκης συμπλήρωσε ότι «αν η ίδια πράξη είχε τελεστεί μετά τις δικές μας αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και ο κατηγορούμενος καταδικαζόταν για το ίδιο αδίκημα, για να καταλαβαίνουμε ποια είναι η υποκρισία κάποιων, θα είχε αποκλειστική ποινή τα ισόβια».

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαία εισαγγελέας: Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια για τα Τέμπη – «Η Δικαιοσύνη κάνει την έρευνα» απαντά ο Μαρινάκης

ΣΥΡΙΖΑ-ευρωψηφοδέλτιο: Μέχρι Σάββατο η υποβολή υποψηφιοτήτων, στις 14 Απριλίου οι προκριματικές

Μεταναστευτικό: Στο Κάιρο την Κυριακή (και) ο Μητσοτάκης, με το βλέμμα (και) στη Γαύδο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58