search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:35
MENU CLOSE

ΔΝΤ: Έρευνα για περιστατικό κυβερνοεπίθεσης – «Παραβιάστηκαν e-mail»

15.03.2024 20:28
IMF
AP

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διεξάγει έρευνα μετά από κυβερνοεπίθεση. Μέχρι τώρα όπως έχει διαπιστωθεί έχουν παραβιαστεί 11 λογαριασμοί e-mail, σύμφωνα με τη σχετικά ανακοίνωση που εξέδωσε.

Τι περιστατικό έγινε αντιληπτό στις 16 Φεβρουαρίου 2024 και «μια μεταγενέστερη έρευνα, βοήθεια ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, προσδιόρισε τη φύση της παραβίασης και ελήφθησαν μέτρα αποκατάστασης» ανακοίνωσε το ΔΝΤ την Παρασκευή (15/3).

«Η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται»

Από την έρευνα προέκυψε ότι 11 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΔΝΤ παραβιάστηκαν. «Δεν έχουμε καμία ένδειξη περαιτέρω παραβίασης, πέραν αυτών των λογαριασμών, προς το παρόν. Η έρευνα για το περιστατικό συνεχίζεται» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Το ΔΝΤ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του την πρόληψη και την αποτροπή περιστατικών κυβερνοεπίθεσης και όπως όλοι οι Οργανισμοί, έχει την επίγνωση ότι δυστυχώς τέτοια περιστατικά συμβαίνουν. Το ΔΝΤ διαθέτει ισχυρό πρόγραμμα κυβερνοασφάλειας για να ανταποκρίνεται γρήγορα και αποτελεσματικά σε τέτοια περιστατικά» συμπληρώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Διαβάστε επίσης:

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ εργάζονται με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τους ομήρους στη Γάζα – «Είμαι πεπεισμένος ότι θα συνεχιστούν οι συζητήσεις»

Τζο Μπάιντεν: Επικροτεί εμμέσως το αίτημα Σούμερ για εκλογές στο Ισραήλ – «Ήταν μια καλή ομιλία»

Έρευνα από τις γαλλικές αρχές μετά την στοχοποίηση της τραγουδίστριας Αγιά Νακαμούρα από ακροδεξιούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 13:27