search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:11
MENU CLOSE

Κρίστιαν Χατζημηνάς: Μελετά την εισαγωγή του EFA Group στο ΧΑ

15.03.2024 09:47
christian_xatziminas_new

Την εισαγωγή του EFA Group στο Χρηματιστήριο Αθηνών μελετά η διοίκηση του όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής του ομίλου Κρ. Χατζημηνάς.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο βράβευσης του στην κατηγορία «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας» για το 2023 στα βραβεία της ΕΥ Ελλάδος, μετά την επιτυχημένη εισαγωγή της Theon στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ όπου η εταιρεία άντλησε κεφάλαια ύψους 150 εκατ. ευρώ ο όμιλος θέλει να προσελκύσει κεφάλαια για την ανάπτυξη και των άλλων εταιριών του ομίλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζημηνάς η Theon αφορά το 60% του ομίλου και το υπόλοιπο κομμάτι του EFA που εκπροσωπεί το 40% θα μπορούσε να εισέλθει στο ΧΑ σε περίπου 18-20 μήνες καθώς υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης του.

Σε ότι αφορά τη Theon ο κ. Χατζημηνάς ανέφερε ότι «θέλουμε να κατακτήσουμε τον κόσμο στον τομέα μας. Ήδη κατέχουμε το 50-60% της παγκόσμιας αγοράς».  

Μεγάλο κομμάτι από τα 150 εκατ. ευρώ των κεφαλαίων που αντλήθηκαν θα κατευθυνθεί σε εξαγορές και ο όμιλος αναζητά ευκαιρίες σε Γερμανία και ΗΠΑ.

Επίσης ο επικεφαλής του EFA Group ανέφερε ότι ήταν μεγάλο στοίχημα για την εταιρεία να φέρει ιδιωτικά κεφάλαια και χρειάζεται και άλλα καθώς αποτελεί τη μοναδική βαριά βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά η Theon είναι μία εταιρία με έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό καθώς ενώ πραγματοποιεί το 98% της παραγωγής στην Ελλάδα κάνει μόνο το 2% των πωλήσεων της σε αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Στο 25% το μερίδιο της Nexi Ελλάδος – Πρόβλεψη για ανάπτυξη 8%-10% της αγοράς το 2024

Καθαρά Δευτέρα 2024: Πώς θα πληρωθούν όσοι εργαστούν

ΑΑΔΕ: Παράταση έως τις 19 Μαρτίου για αιτήσεις στο πρόγραμμα «Ψηφιακές Συναλλαγές»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42