search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:26
MENU CLOSE

Λονδίνο: Νέα τοιχογραφία του Banksy εξέπληξε τους κατοίκους

18.03.2024 19:28
bansky1

Ένα νέο έργο τέχνης του γνωστού street artist με το ψευδώνυμο Banksy κοσμεί το Λονδίνο. Το έργο έγινε αντιληπτό την Κυριακή από ντόπιους κατοίκους της πόλης, τους οποίους εξέπληξε ευχάριστα.

Το έργο βρίσκεται στην περιοχή του Φίνσμπουρι Παρκ του βόρειου Λονδίνου. Πρόκειται για μια νέα τοιχογραφία. Ο Banksy ανέβασε την Κυριακή (17.03.2024) φωτογραφίες από το έργο τέχνης που δημιούργησε επιβεβαιώνοντας πως αυτός «κρύβεται» πίσω από την τοιχογραφία.

Η τοιχογραφία έχει πράσινη μπογιά ψεκασμένη σε έναν τοίχο πίσω από ένα κομμένο δέντρο για να μοιάζει με φύλλωμα, με ένα άνθρωπο ζωγραφισμένο με στένσιλ που κρατά έναν σωλήνα πίεσης δίπλα του.

Οι Λονδρέζοι που συγκεντρώθηκαν για να δουν την τοιχογραφία, δήλωσαν ότι ήταν «περήφανοι» που είχε επιλεγεί ο δρόμος τους και χρησιμοποιήθηκε σαν «καμβάς».

Πριν ο καλλιτέχνης επιβεβαιώσει ότι ήταν το έργο του, η σύμβουλος του Islington Flora Williamson είπε ότι θα ήταν «απίστευτο» να υπάρχει ένα έργο τέχνης του Banksy «ακριβώς στη μέση της κοινωνικής κατοικίας και σε ένα από τα πιο φτωχά μέρη του δήμου».

Πλήθος κόσμου βρέθηκε σημείο για να δει το έργο τέχνης το πρωί της Δευτέρας. «Μοιάζει με ένα προσωπικό μήνυμα προς εμάς τους κατοίκους, νιώθουμε τόσο περήφανοι» δήλωσε η Wanja Sellers, η οποία ζει στην περιοχή. «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο» τόνισε από την πλευρά του ο James Peak: Η φύση παλεύει και είναι στο χέρι μας να τη βοηθήσουμε να αναπτυχθεί ξανά».

Ο καλλιτέχνης φωτογράφισε το «πριν» (τον άδειο τοίχο), και στη συνέχεια το «μετά» και στο τέλος τη λεπτομέρεια με τον άνθρωπο από στενσιλ.

Τι γνωρίζουμε για τον Banksy

Ο Banksy είναι ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες παγκοσμίως, αλλά η ταυτότητά του παραμένει άγνωστη, επισήμως.

Τα πιο διάσημα έργα του περιλαμβάνουν το Kissing Coppers (2004) και το Girl with Balloon (2006), το οποίο πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2018.

Το πιο πρόσφατο γνωστό έργο του καλλιτέχνη, μια πινακίδα στοπ με τρία στρατιωτικά drones από πάνω του, κλάπηκε λίγες ώρες αφότου επιβεβαιώθηκε ότι ήταν αυθεντικό τον περασμένο Δεκέμβριο.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Εισαγγελική έρευνα για βίντεο με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – Μετρούσαν «τούβλα» μετρητών

«Λιώνουν» στη Βραζιλία – Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκρασία στο Ρίο

Βέλγιο: Ένας αστυνομικός νεκρός σε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια έρευνας για διακίνηση όπλων και ναρκωτικών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:24