search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:30
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: «Αντιδρά μόνο το 1% για τα απογευματινά χειρουργεία» (Video)

19.03.2024 10:17
ADONIS NEW

«Δεν διαμαρτύρονται όλοι. Αντιδρούν μια χούφτα άνθρωποι το 1% για τα απογευματινά χειρουργεία. Στην απεργία για το ΕΣΥ είχε κάνει απεργία το 1,3%.».

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία.

Αναλυτικά, σε συνέντευξή του στην εκπομπή Συνδέσεις στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί, ο υπουργός σημείωσε «είναι δυνατόν να διαμαρτύρονται όλοι και όλα τα νοσοκομεία να κάνουν απογευματινά χειρουργεία; Ο υπουργός χειρουργεί το απόγευμα, εγώ πάω και κάνω επεμβάσεις; Όσοι κάνουν στάσεις εργασίας και απεργία δεν κάνουν έναντι εμού αλλά έναντι των συνάδελφων τους που θέλουν τα απογευματινά χειρουργεία, δηλαδή στους χειρουργούς, τους αναισθησιολόγους και τους νοσηλευτές που θέλουν να κάνουν απογευματινά χειρουργεία».

Μάλιστα ο υπουργός ανέφερε ενδεικτικά δυο νοσοκομεία ως παράδειγμα. Το ΚΑΤ που στις 17 χειρουργικές κλινικές έχουν δηλώσει ότι θέλουν να συνεχίσουν και το απόγευμα να χειρουργούν και οι 17. Και το νοσοκομείο της Χαλκίδας που από τους 6 χειρουργούς δήλωσαν πρόθυμοί να κάνουν απογευματινά χειρουργεία οι πέντε. Από τους έξι αναισθησιολόγους δήλωσαν οι πέντε και από τους 80 νοσηλευτές δήλωσαν οι 60.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως με το μέτρο αυτό: «Δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής σε όποιον γιατρό, αναισθησιολόγο και νοσηλευτή θέλει να πάει να κάνει επέμβαση το απόγευμα και δίνουμε το δικαίωμα της επιλογής σε όποιον ασθενή θέλει να πάει να κάνει χειρουργείο το απόγευμα».

Επίσης διευκρίνισε για άλλη μια φορά πως : «Ούτε λέμε σε κανέναν γιατρό πήγαινε κάνε υποχρεωτικά απογευματινά χειρουργεία, ούτε λέμε σε κανένα ασθενή πήγαινε υποχρεωτικά και πλήρωσε. Όποιος θέλει θα πάει, όποιος θέλει δεν θα πάει. Τόσο απλά».

Αναφορικά με τη διαμαρτυρία εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, – το πρώτο νοσοκομείο ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία – ο υπουργός σημείωσε πως έγιναν από εργαζομένους στη 1:00 το μεσημέρι, την ώρα που ο ίδιος δεν βρισκόταν εκεί.

«Μπήκαν με τα πανό και φωνάζανε σε μια άσχετη εκδήλωση που μιλούσε ο κ. Φλωρίδης και ο κ. Εξαδάκτυλος.

Όταν έφτασα στις 16:00 είχαν φύγει οι αντιδρώντες, σχόλασαν και έφυγαν. Δηλαδή αντιδράσεις και επανάσταση στην Ελλάδα είναι μόνο εντός ωραρίου. Με συγχωρείται, είναι τώρα αγώνας εντός ωραρίου; Αυτό είναι αγώνας;» αναρωτήθηκε με μεγάλη δόση ειρωνείας ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης

Περίπου 1.000 παιδιά κάτω των 16 ετών με Ρευματικά νοσήματα στην Ελλάδα

Στρεπτόκοκκος: Ανεξήγητη εκτόξευση κρουσμάτων στην Ιαπωνία – «Καμπανάκι» ειδικών

Σάλτσες: Οι πιο υγιεινές επιλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:15