search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:14
MENU CLOSE

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Γεννήθηκε σπάνιος πυγμαίος ιπποπόταμος για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια

20.03.2024 18:02
pygmy hippo

Ένας σπάνιος και απειλούμενος πυγμαίος ιπποπόταμος γεννήθηκε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο της Αθήνας για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια.

Η έλλειψη αρσενικών πυγμαίων ιπποπόταμων σε αιχμαλωσία είχε καταστήσει περίπλοκες τις προσπάθειες αναπαραγωγής, έτσι το προσωπικό του ζωολογικού κήπου ήταν «απόλυτα ενθουσιασμένο» που το μωρό ήταν αγόρι, είπε στο Reuters η Νόη Ψαρουδάκη, κτηνίατρος άγριας ζωής του ζωολογικού κήπου.

«Αυτή είναι η πρώτη γέννα στον ζωολογικό κήπο το 2024 και τι γέννα!» είπε η κα Ψαρουδάκη.

«Κάθε γέννηση πυγμαίων ιπποπόταμων σε αιχμαλωσία είναι εξαιρετικά σημαντική. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε αυτό το μωρό να μεγαλώνει σε έναν υγιή ενήλικο ιπποπόταμο και ελπίζουμε ότι μια μέρα θα αναπαραχθεί», είπε.

Οι πυγμαίοι ιπποπόταμοι είναι ζουν σε βάλτους και σε τροπικά δάση στη δυτική Αφρική. Καταγράφονται ως απειλούμενα είδη από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης και υπολογίζεται ότι μόνο περίπου 2.000-2.500 εξακολουθούν να ζουν στη φύση.

Ζυγίζοντας 7 κιλά, το αρσενικό μωρό -το όνομα του οποίου θα επιλεγεί μετά από ψηφοφορία- γεννήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου από τους γονείς του Λίζι και Τζαμάλ που είναι οι μόνοι πυγμαίοι ιπποπόταμοι στο ζωολογικό κήπο.

Ο μικρός ιπποπόταμος, μοναχικός και νυχτόβιος από τη φύση του, θα παραμείνει με τη μητέρα του για αρκετούς μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Πτώση F-16: Ξεκίνησε η διερεύνηση των αιτίων της συντριβής – Οι συνομιλίες του πιλότου λίγο πριν εγκαταλείψει το μαχητικό

Κύκλωμα μαστροπείας: Σοκάρουν οι διάλογοι των ανηλίκων με την 25χρονη αρχηγό – «Εσύ να βγάλεις 100 και να μην κάνεις τίποτα, είναι άδικο»

F-16: Στη θάλασσα για μιάμιση ώρα ο πιλότος του μαχητικού που κατέπεσε, πριν παραληφθεί από Super Puma

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:04