search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:06
MENU CLOSE

Γιατί βρίσκεται σε κατάσταση πανικού ο Ντόναλντ Τραμπ (videos)

20.03.2024 12:54
TRUMP203
@AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι σε κατάσταση πανικού καθώς πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να καταβάλει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια για να εφεσιβάλει την πρωτόδικη καταδίκη του για αστική απάτη στη Νέα Υόρκη, όπως γράφει το CNN επικαλούμενο διάφορες πηγές που γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίον αντιδρά ο τέως πρόεδρος.

Οι δικηγόροι του Τραμπ παραδέχθηκαν τη Δευτέρα ότι κάνει προσπάθεια για να συμφωνήσει με κάποια ασφαλιστική εταιρία που θα είναι πρόθυμη να ασφαλίσει ένα προσωπικό ομόλογο ύψους 454 εκατομμυρίων δολαρίων, που αντιστοιχεί στο ποσό που πρέπει να καταβάλει για να εφεσιβάλει την πρωτόδικη καταδίκη.

Ο Τραμπ λογάριαζε στην υποστήριξη της ασφαλιστικής που κάλυψε το προσωπικό ομόλογο ύψους 91,6 εκατομμυρίων δολαρίων, με το οποίο καλύφθηκε η υπόθεση της Ε. Τζιν Κάρολ, αλλά ο ασφαλιστικός γίγαντας, σύμφωνα με το CNN, ενημέρωσε τους δικηγόρους του Τραμπ ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να καλύψει και το ποσό των 454 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ομάδα νομικών του Τραμπ έχει πλησιάσει επιφανείς υποστηρικτές του και εξετάζει πιθανές πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων που μπορούν να γίνουν άμεσα για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό.

Οι ανησυχίες Τραμπ και τι θέλει να αποφύγει

Ο ίδιος ο Τραμπ φέρεται να είναι εξαιρετικά ανήσυχος για τις προοπτικές που έχει μπροστά του, καθώς μέχρι τις 25 Μαρτίου πρέπει να έχει διευθετήσει την υπόθεση. Οι ανησυχίες εκφράστηκαν με οκτώ αναρτήσεις που έκανε στη δική του πλατφόρμα στα social media τις τελευταίες ώρες, όπου έγραψε μεταξύ άλλων ότι ίσως υποχρεωθεί να υποθηκεύσει ή να πουλήσει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία όταν τελειώσει η δικαστική του περιπέτεια ίσως να μην μπορέσει να τα επανακτήσει. Ο Τραμπ επιτέθηκε κατά των δικαστών που έκριναν πρωτόδικα την υπόθεση με την αστική απάτη χαρακτηρίζοντας την κρίση «άδικη, αντισυνταγματική και αντιαμερικανική».

Καθώς ο Τραμπ και η νομική ομάδα του περιμένουν μήπως το εφετείο αναστείλει την ισχύ της πρωτόδικης απόφασης και ως εκ τούτου να μην χρειαστεί να πληρώσει σχεδόν μισό δισεκατομμύριο, ο ίδιος προσωπικά θέλει να αποφύγει με κάθε τρόπο την χρεωκοπία, όπως ανέφερε μία πηγή από το περιβάλλον του Τραμπ, στο CNN.

Η προσωπική περιουσία του Τραμπ, σύμφωνα με τον Forbes εκτιμάται σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Είμαστε όντως μπροστά σε μία σοβαρή κρίση προσωπικά για τον Τραμπ και για τις επιχειρήσεις του», δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μισιγκαν, Γουίλ Τόμας.  

Οι δικηγόροι του Τραμπ επιδιώκουν να παγώσει η καταβολή του προστίμου ύψους σχεδόν μισού δισεκατομμυρίου, αλλά τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και κάποιοι από το περιβάλλον του λένε πως είναι «πρακτικά αδύνατο» να βρει κάποιον που θα μπει ως εγγυητής για τόσο μεγάλο ποσό. 

Τα σενάρια που έχει μπροστά του

Η απόφαση για το κατά πόσο μπορεί να ανασταλεί η διαδικασία άμεσης καταβολής του προστίμου που επιβλήθηκε πρωτόδικα, θα ληφθεί στις 25 Μαρτίου. Αν ο Τραμπ καταφέρει να παγώσει τη διαδικασία θα έχει πετύχει την καλύτερη δυνατή λύση.

Ο Τραμπ πρέπει να παρουσιάσει τα δικά του επιχειρήματα με δεδομένη την πρωτόδικη απόφαση του δικαστή ότι χρωστάει εκατομμύρια δολάρια από πιθανές απώλειες που είχαν οι τράπεζες που του δάνειζαν χρήματα και από τα κέρδη που αποκόμισε ο ίδιος από τις πωλήσεις ενός γηπέδου γκολφ στη Νέα Υόρκη και ενός ξενοδοχείου στην Ουάσινγκτον, που είχαν αγοραστεί με τραπεζικά δάνεια, αλλά με υπερτιμημένες αξίες των ακινήτων.

Αν απορριφθεί το αίτημα για πάγωμα της υπόθεσης, ο Τραμπ επιδιώκει να εξασφαλίσει κάποιον εγγυητή για την έκδοση προσωπικού ομολογιακού δανείου. Ο εγγυητής αυτός όμως θα πρέπει να πάρει το ρίσκο να πληρώσει το χρηματικό πρόστιμο σε περίπτωση που ο Τραμπ τελικά χάσει την έφεση και ο ίδιος δεν έχει δυνατότητα να εκπληρώσει τις δικαστικές υποχρεώσεις. Γι αυτό και είναι δύσκολη η εξεύρεση εγγυητή.  Για να εξασφαλίσει ομολογιακό δάνειο κάποιο άτομο πρέπει να αποδείξει στην εταιρία που θα του παρέχει εγγύηση, ότι έχει αρκετή ρευστότητα για να καλυφθεί το ποσό.

Νομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το εφετείο της Νέας Υόρκης μπορεί να προτείνει κάποια συμβιβαστική λύση στον Ντόναλντ Τραμπ, με την καταβολή μικρότερου χρηματικού ποσού για όσο διάστημα εκδικάζεται η έφεση. Ή μπορεί το δικαστήριο να ζητήσει από τον Τραμπ να υπογράψει ενόρκως ότι αν χάσει την έφεση τότε θα κατασχεθούν προσωπικά περιουσιακά στοιχεία του στη Νέα Υόρκη.

Αν δεν εξασφαλίσει ομολογιακό δάνειο για την πληρωμή του προστίμου, ο Τραμπ μπορεί να ρευστοποιήσει περιουσιακά στοιχεία για αν εξασφαλίσει το ποσό που χρειάζεται. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι πωλήσεις ακινήτων είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και ο Τραμπ δεν έχει τον χρόνο με το μέρος του.

Βεβαίως υπάρχει το ενδεχόμενο να κηρύξει πτώχευση για να μην πληρώσει το πρόστιμο. Αλλά και η ίδια η πτώχευση έχει κόστος, αφού θα αποτελέσει σημαντικό πλήγμα για τον Ντόναλντ Τραμπ λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Ιαπωνία: Δύο οι αγνοούμενοι στο ναυάγιο νοτιοκορεατικού δεξαμενόπλοιου

Κέιτ Μίντλετον: Εργαζόμενος στην κλινική που νοσηλευόταν προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στον ιατρικό της φάκελο

ΗΠΑ: Βαριές ποινές σε ρατσιστές αστυνομικούς που βίασαν, βασάνισαν και πυροβόλησαν δύο αφροαμερικανούς (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:03