search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:56
MENU CLOSE

Τραμπ: Καλείται να πληρώσει αποζημίωση 83,3 εκατ. δολαρίων στην Ε. Τζιν Κάρολ – «Απολύτως γελοίο» δήλωσε

27.01.2024 00:59
trump
AP

Ο Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε ένοχος από το σώμα ενόρκων του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης για την υπόθεση δυσφήμισης της αρθρογράφου Ε.Τζιν Κάρολ την Παρασκευή και καλείται να πληρώσει 83,3 εκατομμύρια δολάρια.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Τραμπ την χαρακτήρισε ως “απόλυτα γελοία” στο Truth Social και είπε ότι θα καταθέσει έφεση.

Η 80χρονη αρθρογράφος και συγγραφέας κατέθεσε αγωγή σε βάρος του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι αμαύρωσε το όνομά της αρνούμενος το 2019 ότι την είχε βιάσει πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Το δικαστήριο αποφάσισε πως ο Τραμπ θα πρέπει να καταβάλει στον Κάρολ συνολικά 83,3 εκατομμύρια δολάρια. Αναλυτικά καλείται να πληρώσει 11 εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας αποκατάστασης της φήμης της, 7,3 εκατομμύρια δολάρια για συναισθηματική βλάβη που προκλήθηκε από τις δημόσιες δηλώσεις και 65 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Σύμφωνα με το BBC, η Κάρολ και η νομική της ομάδα χαμογελούσαν, καθώς έφευγαν από το δικαστήριο με ένα μαύρο SUV. Ωστόσο δεν απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αμέσως μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Τραμπ την χαρακτήρισε ως «απόλυτα γελοία» στο Truth Social και είπε ότι θα καταθέσει έφεση.

«Διαφωνώ πλήρως και με τις δύο ετυμηγορίες και θα ασκήσω έφεση σε όλο το Κυνήγι Μαγισσών που σκηνοθετήθηκε από τον Μπάιντεν και επικεντρώθηκε σε εμένα και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα» έγραψε ο πρώην πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως σχεδόν πριν από ένα χρόνο, άλλο δικαστήριο είχε επιδικάσει αποζημίωση 5 εκατομμυρίων δολαρίων στην πρώην αρθρογράφο, κρίνοντας ότι ο Τραμπ της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα σε ένα πολυκατάστημα της αλυσίδας Bergdorf Goodman και την συκοφάντησε το 2022, όταν αρνήθηκε ότι συνέβη κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης:

Νέα ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι χτύπησαν με πύραυλο τάνκερ – Έκρηξη και φωτιά στη δεξαμενή

Γαλλία: «Οπισθοχώρηση» Μακρόν για το αγροτικό ντίζελ μπροστά στην οργή των αγροτών

Χάγη για Γάζα: «Ο Μαντέλα χαμογελά στον τάφο του» με την απόφαση κατά του Ισραήλ και οι ΗΠΑ δεν «βλέπουν» κίνδυνο γενοκτονίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 21:55