search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:23
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Ντροπιαστική η απουσία Μητσοτάκη από την συνεδρίαση για το έγκλημα των Τεμπών

21.03.2024 17:24
HARITSIS

«Ντροπιαστική» χαρακτήρισε ο Αλέξης Χαρίτσης την απουσία του πρωθυπουργού και της πλειονότητας των υπουργών από την χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για τα Τέμπη, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Αταίριαστοι».

«Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που καίει την κοινωνία ο πρωθυπουργός απουσίασε από την βουλή», ανέφερε προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «επέλεξε να κρυφτεί πίσω από τους υπουργούς και τους βουλευτές του. Και οι υπουργοί βέβαια επέλεξαν να κρυφτούν. Μόνο ο κύριος Βορίδης ήταν παρών και το πολύ 20 βουλευτές.  Ακούσαμε διάφορες νομικίστικες σοφιστείες για να καλυφθεί ένα έγκλημα και η συγκάλυψη αυτού. Η κοινωνία το εισπράττει και το κατανοεί». 

Εμείς λέμε λοιπόν ότι η κοινωνία πρέπει να εκφραστεί, συνέχισε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «αν η κοινωνία δεν εκφραστεί με σοβαρό τεκμηριωμένο τρόπο και προγραμματικό λόγο,  θα εκφραστεί στα άκρα και την ακροδεξιά, με τρόπο αντιπολιτικό και επικίνδυνο για τη δημοκρατία. 

Εκφράζοντας ανησυχία για υψηλή αποχή στις επικείμενες ευρωεκλογές που όπως τόνισε είναι μια κρίσιμη και δύσκολη μάχη, σημείωσε ότι το στοίχημα της Νέας Αριστεράς είναι «να πείσουμε τους πολίτες ότι έχει νόημα η πολιτική συμμετοχή και το πολιτικό περιεχόμενο», και για αυτό το λόγο «το κεντρικό σύνθημα της συνδιάσκεψης της Νέας Αριστεράς ήταν “Η πολιτική επιστρέφει”». 

«Δεν έχουν νόημα οι αντιπαραθέσεις για τα μάτια του κόσμουαντιπολιτικές συμπεριφορές και οι lifestyle παρουσιάσεις των πολιτικών προσώπων.  Η διέξοδος υπάρχει και μπορεί να είναι πολιτική» είπε. 

«Στοίχημα της Νέας Αριστεράς είναι να μιλήσουμε στους πολίτες, να τους δώσουμε σε αυτή την προεκλογική περίοδο να καταλάβουν ότι υπάρχει διέξοδος. Η διέξοδος πρέπει να είναι πολιτική, η διέξοδος μπορεί να είναι με την Νέα Αριστερά, έτσι ώστε να μην ζήσουμε και στη χώρα μας φαινόμενα αντιπολιτικής, φαινόμενα ακραίας ανόδου της ακροδεξιάς τα οποία είναι πάρα πολύ επικίνδυνα για τη δημοκρατία στη χώρα μας».

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι πρώτοι υποψήφιοι

Σε, ό,τι αφορά την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Αριστεράς, ο Αλέξης Χαρίτσης προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι πρώτοι υποψήφιοι.

Ειδικότερα, ως προς το ευρωψηφοδέλτιο, σημείωσε πως αυτό στόχος είναι να αποτυπώνει την ανάγκη να εκφραστεί η κοινωνία.

«Δεν θέλουμε ένα ευρωψηφοδέλτιο που θα αποτελείται από lifestyle προσωπικότητες, δεν θέλουμε ένα ευρωψηφοδέλτιο το οποίο να το βλέπει ο κόσμος στο γυαλί πρωί μεσημέρι βράδυ» τόνισε. «Θέλουμε ανθρώπους μέσα από την κοινωνία που θα εκφράζουν πραγματικές κοινωνικές δυναμικές. Τον κόσμο που νιώθει ότι από το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα δεν εκφράζεται». 

Και κατέληξε, διαμηνύοντας πως «η Νέα Αριστερά μπορεί να αποτελέσει την θετική έκπληξη. Θέλουμε να εκφράσουμε  ένα αριστερό, προοδευτικό κόσμο, μια νεολαία που νιώθει ότι η φωνή της δεν ακούγεται».

«Στις ευρωεκλογές θα δούμε εκπλήξεις, οι πολίτες αλλάζουν εκλογική συμπεριφορά»

Σχολιάζοντας έρευνα της Pulse για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο είπε πως αποτυπώνει την οικονομική δυσπραγία που υπάρχει στην κοινωνία και κατεδαφίζει το περίφημο Success Story της κυβέρνησης. «Δείχνει ότι για την πλειοψηφία των ελλήνων των ελληνίδων, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα. Το 60% νιώθει ανασφάλεια για το μέλλον».

Εκτίμησε ότι «υπάρχει συνολικός επανακαθορισμός της πολιτικής ταυτότητας και της εκλογικής συμπεριφοράς μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας» κατά συνέπεια, «στις ευρωεκλογές θα δούμε και μεγάλες εκπλήξεις». Κι αυτό διότι, όπως υπογράμμισε «υπάρχει κόσμος απογοητευμένος, που θέλει κάτι διαφορετικό, θέλει να ακούσει σοβαρές ρεαλιστικές προτάσεις οι οποίες να απαντάνε στα πραγματικά του προβλήματα. Κόσμος που θέλει διέξοδο που δεν μπορεί να την βρει ούτε από την κυβέρνηση ούτε από τα παραδοσιακά κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο τους».

Διαβάστε επίσης:

Βούλα Κεχαγιά: Ο κ. Μαρινάκης παραδέχτηκε, ότι ο κ. Καραμανλής φοβάται για ποινικές ευθύνες

Νίκος Ανδρουλάκης: Η προστασία του εθνικού πλούτου πρέπει να γίνει εθνική προτεραιότητα

Άγρια κόντρα για Τέμπη, «πολιτικές βδέλλες» και την επιστολή Σπίρτζη – Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 10:15