search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:39
MENU CLOSE

Προειδοποίηση από την Ρομπέρτα Μέτσολα: Δοκιμασία των συστημάτων μας οι ευρωεκλογές

21.03.2024 21:16
roberta metsola 77- new

SOS από την Ρομπέρτα Μέτσολα ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. «Αυτές οι εκλογές θα είναι μια δοκιμασία των συστημάτων μας», είπε σε ομιλία της προς τους ηγέτες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Guardian, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε την ανάγκη «να αντισταθούμε στον πειρασμό σε μια δύσκολη εκστρατεία να κατηγορήσουμε τις Βρυξέλλες για όλα αυτά που είναι λάθος».

«Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και ειλικρινείς σχετικά με τις επιτυχίες μας – αλλά και εκεί που θα μπορούσαμε να είχαμε πάει καλύτερα. Εκεί που δεν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες του λαού μας. Εκεί που οι άνθρωποι αισθάνονται ακόμα πίσω. Εκεί που η γραφειοκρατία μας έχει απωθήσει τους ανθρώπους. Ο κλάδος μας πρέπει να είναι μέρος της εξίσωσης.

Οι αγρότες μας πρέπει να είναι μέρος της εξίσωσης. Οι νέοι μας πρέπει να είναι μέρος της εξίσωσης. Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στη διαδικασία, πρέπει να έχουν πρόσβαση σε εργαλεία που τους επιτρέπουν να κάνουν τη στροφή και πρέπει να μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Διαφορετικά, δεν θα πετύχει.

Και αν παρεξηγηθεί, κινδυνεύει να οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους σε πολιτική αποδυνάμωση και να τους επιτρέψει να υποχωρήσουν στα άκρα. Αυτό απλώς θα έδινε καύσιμο σε εκείνους τους παράγοντες που εξακολουθούν να βλέπουν την Ευρώπη ως απειλή», πρόσθεσε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διατυπώνοντας το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Μπλίνκεν: Υποβάλαμε ψήφισμα στον ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός» – «Λάθος» η χερσαία επιχείρηση στη Ράφα

Κέιτ Μίντλετον: Επικοινωνιολόγο ψάχνει το Μπάκινγχαμ μετά τις αλλεπάλληλες γκάφες, μόνο που αποδεικνύεται ολίγον… Σκρουτζ

Ολλανδία: Γενέθλια για τον… μεγαλύτερο κήπο με τουλίπες στον κόσμο – Γίνεται 75 και το γιορτάζει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 22:29