search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 17:05
MENU CLOSE

Προκαλεί ξανά η Τουρκία για την Κύπρο: Αν δεν επεμβαίναμε το 1974 οι Τουρκοκύπριοι θα είχαν την ίδια μοίρα με τους Παλαιστίνιους

21.03.2024 23:32
cyprus_katexomena_0408_1460-820_new
credit: AP

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την Κύπρο προχώρησαν Τούρκοι αξιωματούχοι, ακολουθώντας το παράδειγμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δήλωσε προ ημερών ότι η Τουρκία το 1974 θα έπρεπε να καταλάβει ολόκληρο το νησί.

Μετά τον Τούρκο πρόεδρο λοιπόν και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Τζεβντέτ Γιλμάζ, δήλωσε πως η Κύπρος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού έθνους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Χαρακτήρισε «ειρηνευτική επιχείρηση ευτυχίας» την τουρκική εισβολή του 1974, ενώ πρότεινε στους Ελληνοκύπριους να χρησιμοποιήσουν το σύστημα ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Τουρκία.

Παράλληλα, επανέλαβε το τουρκικό αφήγημα περί ύπαρξης δύο ξεχωριστών κρατών για λύση του Κυπριακού. «Δεν έχει νόημα να δοκιμαστούν οι ίδιες φόρμουλες», ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως εάν δεν έχει παρέμβει η Τουρκία οι Τουρκοκύπριοι θα είχαν την ίδια μοίρα όπως και οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα.

«Εθνική υπόθεση της Τουρκίας η Κύπρος»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υποψήφιος δήμαρχος του κυβερνώντος AKP στην Κωνσταντινούπολη, Μουράτ Κουρούμ, ο οποίος χαρακτήρισε την Κύπρο «εθνική υπόθεση της Τουρκίας».

«Θα συνεχίσουμε να δοξάζουμε την εθνική μας υπόθεση με τα ιστορικά βήματα που κάναμε, όπως το άνοιγμα της Αμμοχώστου. Θα κάνουμε κόρη του ματιού της Ανατολικής Μεσογείου την Κύπρου και πόλο έλξης», δήλωσε ο Κουρούμ.

Διαβάστε επίσης:

Οι δύο γραμμές της Ευρώπης για τις πολεμικές προετοιμασίες – Τα «γεράκια» και οι πραγματιστές

Προειδοποίηση από την Ρομπέρτα Μέτσολα: Δοκιμασία των συστημάτων μας οι ευρωεκλογές

Μπλίνκεν: Υποβάλαμε ψήφισμα στον ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός» – «Λάθος» η χερσαία επιχείρηση στη Ράφα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 16:56