search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:50
MENU CLOSE

Κτηνωδία στην Θεσσαλία: Εντοπίστηκαν δεκάδες νεκρά ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

22.03.2024 18:10
thessalia-zoa-new

Ένα σοκαριστικό περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας, καθώς δεκάδες νεκρά ζώα εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα σε ορεινή περιοχή της Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα πιο σοβαρά περιστατικά παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις προηγούμενες ημέρες οι Ειδικές Μονάδες Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΕΜΑΔΔ) του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Οι Ειδικές Μονάδες εντόπισαν 195 τέτοια δολώματα, όπως ανακοίνωσε ο ΟΦΥΠΕΚΑ, ενώ παράλληλα, πέρα από τα δηλητηριασμένα δολώματα, εντοπίστηκαν και αρκετά νεκρά ζώα και συγκεκριμένα: 12 σκύλοι, 1 καλαμόκιρκος, 1 γερακίνα, 1 κουρούνα και 1 κοτσύφι.

Οι έρευνες στην περιοχή θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα, ενώ θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.

«Η ανεύρεση όλων αυτών των δολωμάτων και η αφαίρεση τους από το περιβάλλον είναι ύψιστης σημασίας, καθώς γλύτωσαν από βασανιστικό θάνατο τουλάχιστον ισάριθμα ζώα, χωρίς να λογαριάζουμε τα ανυπολόγιστα θύματα των δευτερογενών δηλητηριάσεων. Η διαχείριση ενός περιστατικού τέτοιου μεγέθους έγινε εφικτή μόνο χάρη στην άμεση κινητοποίηση και αποτελεσματική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά», αναφέρει o διευθύνων σύμβουλος του ΟΦΥΠΕΚΑ, Κώστας Τριάντης.

Διαβάστε επίσης:

«Καλλιεργώντας το Μέλλον – Καλές Πρακτικές στην Ευρώπη»

Κύκλωμα μαστροπείας: «Δεν φταίω πουθενά – Τα κορίτσια έκλειναν μόνες τους τα ραντεβού» λέει η 25χρονη – Τι ισχυρίζεται ο tattoo artist

25η Μαρτίου: Εγκαταλείπουν την Αθήνα οι εκδρομείς του τριημέρου – Αυξημένη κίνηση σε δρόμους, λιμάνια και ΚΤΕΛ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:47