search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:25
MENU CLOSE

Ρόδος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα νεκρά ελάφια στο Δημοτικό Ελαφοκομείο

19.03.2024 16:43
elafia-new

Την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών προκάλεσαν οι εικόνες φρίκης στο Δημοτικό Ελαφοκομείο Ρόδου στο πάρκο Ροδίνι, καθώς βρέθηκαν δεκάδες κουφάρια ελαφιών μέσα σε περιφραγμένο οικόπεδο.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου των ζώων και αν αυτά έχουν υποστεί βασανισμό.

Στο πλαίσιο αυτό θα κληθούν να καταθέσουν τόσο εθελοντές που δημοσιοποίησαν το θέμα μέσω του διαδικτύου αναρτώντας σχετικές φωτογραφίες όσο και στελέχη της Φιλοζωικής αλλά και των αρμοδίων υπηρεσιών.

Ζητήθηκε και αυτοψία για τα ελάφια 

Επιπλέον, ζητήθηκε αυτοψία από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους αρμοδίους αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της δημοτικής αρχής Ρόδου.

Η κτηνιατρική υπηρεσία έλαβε δείγματα και ενήργησε ταχύτατα, ενώ θα ενημερώσει δεόντως την Εισαγγελία στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της στο Facebook η πρόεδρος της Φιλοζωικής Ρόδου κ. Γιούλα Διμέλη έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για την κατάσταση στο Ελαφοκομείο.

Φωτογραφίες που σοκάρουν

Σύμφωνα με ανάρτηση του χρήστη Νικόλα Γουδή στο Facebook, υπάρχουν και κάποια λίγα ελάφια ζωντανά, που είναι υποσιτισμένα και ετοιμοθάνατα.

«Αυτό το αποτρόπαιο θέαμα συμβαίνει τώρα στο Ροδίνι πίσω από το πάρκο υπάρχει ένας χώρος περιφραγμένος με πλέγμα.. Μέσα έχει δεκάδες νεκρά ελάφια και κάποια ζωντανά που κάθονται ετοιμοθάνατα δίπλα σε κουφάρια από νεκρά ελαφια.. Είναι εγκατελειμενα χωρίς νερό και φαγητό σίγουρα εδώ και καιρό.. Οποίος μπορεί να βοηθήσει χρειάζονται άμεσα νερό και φαγητό μήπως γλιτώσουν τα ζωντανά… Γνωρίζει κάποιος τι είναι αυτός ο χώρος… Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό…», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Σε ανάρτησή της για το ίδιο θέμα, η Νατάσα Μπομπολάκη για το Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, αναφέρει:

«Στέρεψαν τα λόγια. Όχι, δεν είναι προϊστορικό απολίθωμα, είναι ελάφι της Ρόδου του σήμερα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις τάσσεται στο πλευρό, στηρίζει και συν- αγωνίζεται με την ομάδα Liber Life Ρόδου για τον εφιάλτη του ελαφοκομείου Ρόδου. Έτσι θα καταλήξουν και τα 5 στρατόπεδα εγκλεισμού των ελαφιών, που ετοιμάζει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Τι να πρώτο παλέψει κανείς πια σ’ αυτή την έρημη από πολιτισμό και αξίες χώρα!».

Διαβάστε επίσης:

Μανώλης Μαυρομμάτης: Καμία βελτίωση στην υγεία του – Σε κρίσιμη κατάσταση και η σύζυγός του

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 55χρονος για ασέλγεια στην 16χρονη ανιψιά του – Στο ίδιο δωμάτιο κοιμόταν και η 12χρονη κόρη του

Βόλος: Σορός άνδρα περισυνελέγη στο λιμάνι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:25