search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:56
MENU CLOSE

Φρίκη στη Ρόδο: Δεκάδες νεκρά ελάφια στο Δημοτικό Ελαφοκομείο (σκληρές εικόνες)

19.03.2024 13:39
rodos_elafi_1903_1460-820_new
credit: Facebook/@Nikolas Goudis

Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες φρίκης στο Δημοτικό Ελαφοκομείο Ρόδου στο πάρκο Ροδίνι, καθώς βρέθηκαν δεκάδες κουφάρια ελαφιών μέσα σε περιφραγμένο οικόπεδο.

Σύμφωνα με ανάρτηση του χρήστη Νικόλα Γουδή στο Facebook, υπάρχουν και κάποια λίγα ελάφια ζωντανά, που είναι υποσιτισμένα και ετοιμοθάνατα.

«Αυτό το αποτρόπαιο θέαμα συμβαίνει τώρα στο Ροδίνι πίσω από το πάρκο υπάρχει ένας χώρος περιφραγμένος με πλέγμα.. Μέσα έχει δεκάδες νεκρά ελάφια και κάποια ζωντανά που κάθονται ετοιμοθάνατα δίπλα σε κουφάρια από νεκρά ελαφια.. Είναι εγκατελειμενα χωρίς νερό και φαγητό σίγουρα εδώ και καιρό.. Οποίος μπορεί να βοηθήσει χρειάζονται άμεσα νερό και φαγητό μήπως γλιτώσουν τα ζωντανά… Γνωρίζει κάποιος τι είναι αυτός ο χώρος… Ποιος είναι υπεύθυνος για αυτό…», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Σε ανάρτησή της για το ίδιο θέμα, η Νατάσα Μπομπολάκη για το Νέμεσις – Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι, αναφέρει:

«Στέρεψαν τα λόγια. Όχι, δεν είναι προϊστορικό απολίθωμα, είναι ελάφι της Ρόδου του σήμερα. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις τάσσεται στο πλευρό, στηρίζει και συν- αγωνίζεται με την ομάδα Liber Life Ρόδου για τον εφιάλτη του ελαφοκομείου Ρόδου. Έτσι θα καταλήξουν και τα 5 στρατόπεδα εγκλεισμού των ελαφιών, που ετοιμάζει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Τι να πρώτο παλέψει κανείς πια σ’ αυτή την έρημη από πολιτισμό και αξίες χώρα!».

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Πρωτογενή Τομέα, Κώστας Θωμάς και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Περιβάλλοντος και Μέριμνας Αδέσποτων Ζώων, Γιάννης Μητσού και Μιχάλης Θωμάτος, πραγματοποίησαν σήμερα αυτοψία στον χώρο, ενώ με εντολή εισαγγελέα τον χώρο επισκέφθηκε και η Δασική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου, Κατερίνα Βελώνη, τα ελάφια σκοτώθηκαν μεταξύ τους κατά την εποχή του ζευγαρώματος (τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου) και λόγω της έλλειψης προσωπικού δεν θάφτηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων σε ξενοδοχεία της Αθήνας: Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση – Το πρόσωπο «κλείδι» (video)

Υπόθεση Όλιβερ: Εντός της εβδομάδας αποκαλύπτεται ο κατηγορούμενος – «Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην υπόθεση» (video)

Ασπρόπυργος: Προσαγωγή δύο ατόμων για τον θάνατο του 40χρονου (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:56