search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 04:42
MENU CLOSE

Τέμπη – Σπίρτζης: «Έχω την ευθιξία να ζητήσω να ελεγχθώ – Θα συνεχίσω μέχρι να υπάρξει διαλεύκανση για τη σύμβαση 717» (audio)

22.03.2024 16:39
spirtzis_2203_1460-820_new

«Έχω την ευθιξία να ζητήσω να ελεγχθώ ο ίδιος. Θα συνεχίσω τις πρωτοβουλίες μέχρι να υπάρξει διαλεύκανση για τη σύμβαση 717 και την εμπλοκή του δικού μου ονόματος. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι, έχω χρέος απέναντι στην ελληνική κοινωνία αλλά και στον εαυτό μου», τόνισε ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σχετικά με το αίτημά του για σύσταση ειδικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών.

Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5, ο κ. Σπίρτζης σχολίασε τις πληροφορίες ότι η Βουλή δεν προτίθεται να κάνει αποδεκτό το αίτημα του για σύσταση προανακριτικής που να αφορά τον ίδιο, λέγοντας: «Τραγικό ένα κόμμα που είναι στην κυβέρνηση να έχει αρνηθεί τη συγκρότηση προανακριτικής, να έχει πάει σε μία εξεταστική που δεν απέδωσε καμία ευθύνη και να αρνείται το αίτημά μου για διερεύνηση του εαυτού μου».

Πρόσθεσε ότι «εφόσον η διάταξη του Συντάγματος ορίζει ότι μπορεί να ζητήσει ο ίδιος ο υπουργός τη διερεύνησή του και την αρνούνται με δικονομικά προσχήματα, τους χαρακτηρίζει. Πενήντα επτά οικογένειες παλεύουν να δικαιωθούν και οφείλουμε όλοι να το σεβαστούμε. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει».

«Έχω την ευθιξία να ζητήσω να ελεγχθώ ο ίδιος. Θα συνεχίσω τις πρωτοβουλίες μέχρι να υπάρξει διαλεύκανση για τη σύμβαση 717 και την εμπλοκή του δικού μου ονόματος. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι, έχω χρέος απέναντι στην ελληνική κοινωνία αλλά και στον εαυτό μου. Τελείως παράδοξο να ζητά κάποιος να ελεγχθεί και να του το απαγορεύουν κάποιοι άλλοι, οι οποίοι μάλιστα έκαναν καμπάνιες για διάχυση των ευθυνών την ώρα που οι γονείς έψαχναν υπολείμματα των παιδιών τους», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Εξελίξεις στην κυβέρνηση φέρνουν οι δημοσκοπήσεις

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Δημιουργία task force για τα προσωπικά δεδομένα – Στήριξη στους φοιτητές – Τι θα ισχύσει για τις προκριματικες

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Καμία συμφωνία με την Ουκρανία, καμία συγκάλυψη για τα Τέμπη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48