search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:42
MENU CLOSE

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Σύσσωμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο – Οι ανακοινώσεις των κομμάτων

23.03.2024 14:31
MOSXA_EPITHESH
AP

Καταδίκη της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στη Μόσχα, εκφράζει η Ελληνική πολιτική σκηνή.

Μέσω ανακοινώσεων των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών εκφράζεται αποτροπιασμός για το μακελειό στην Ρωσία και το Ελληνικό κράτος επισήμως εκφράζει τη συμπαράσταση του στον Ρωσικό λαό.

Αναλυτικά:

Σακελλαροπούλου: Καταδικάζω απερίφραστα την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση

Την απερίφραστη καταδίκη της για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα εξέφρασε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και καταδικάζω απερίφραστα την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση εναντίον πολιτών στη Μόσχα. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», ανέφερε σε δήλωσή της.

Μητσοτάκης: «Kαταδικάζουμε τη βάναυση τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώων ρώσων πολιτών»

«Η κυβέρνηση και όλοι οι Έλληνες καταδικάζουμε τη βάναυση τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώων ρώσων πολιτών», αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το μακελειό στα περίχωρα της Μόσχας.

«Όπως σταθερά αντιστεκόμαστε στην επιθετικότητα και στον αυταρχισμό κρατών και ηγετών, έτσι μένουμε απέναντι και στην ωμή βία η οποία εκδηλώνεται με πρόσχημα θρησκευτικές ή φυλετικές διαφορές. Είμαστε με την ελευθερία, τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό. Και η σκέψη μας με τις οικογένειες των θυμάτων και τον λαό της Ρωσίας που θρηνεί τα παιδιά του», επισημαίνει ο πρωθυπουργός.

Δένδιας: «Eιδεχθείς εικόνες που προκαλούν την ανεπιφύλακτη καταδίκη»

Την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σε συναυλιακό χώρο σε προάστιο της Μόσχας, με τραγικό απολογισμό πάνω από 60 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες, καταδίκασε ο Νίκος Δένδιας.

Σε ανάρτησή του, ο υπουργός Άμυνας τόνισε: «Η επίθεση σε χώρο συναυλιών στη Μόσχα και οι ειδεχθείς εικόνες από αυτήν, προκαλούν την ανεπιφύλακτη καταδίκη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Κασσελάκης: «Αποτροπιασμός και οδύνη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ μέσω του προσωπικού λογαριασμού του προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, εκφράζει τον αποτροπιασμό του και την βαθιά του οδύνη για την χθεσινή πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες βάρβαρες ενέργειες, που βυθίζουν ακόμη περισσότερο την ευρύτερη περιοχή στο φόβο, την απόγνωση και την αστάθεια και εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στον ρωσικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:

«Η αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας αποτελεί πρωταρχικής σημασίας ζήτημα για όλη την διεθνή κοινότητα, η οποία οφείλει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην αναζωπυρωθεί ο εφιάλτης του εξτρεμισμού και της τυφλής βίας».

Νέα Αριστερά: «Η καταδίκη ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη είναι αυτονόητη»

Τον αποτροπιασμό της για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα εξέφρασε η Νέα Αριστερά.

«Με αποτροπιασμό παρακολουθούμε τα τραγικά γεγονότα στο Crocus City Hall στη Μόσχα. Η καταδίκη ενάντια σε κάθε τρομοκρατική πράξη που απειλεί τη διεθνή ειρήνη και στοχοποιεί αμάχους είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη από κάθε δημοκράτη πολίτη και από κάθε χώρα. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

ΚΚΕ: «Ποιος όπλισε το χέρι των δολοφόνων;»

Το ΚΚΕ καταδικάζει την αποτρόπαια, εγκληματική επίθεση στην Μόσχα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και τον τραυματισμό πολλών ακόμη πολιτών.

«Τα ερωτήματα είναι πολλά. Η αναγκαία αναζήτηση, σύλληψη και τιμωρία των ενόχων δεν μπορεί να μειώσει τη σημασία του ερωτήματος “ποιος όπλισε το χέρι των δολοφόνων” και ποιος είναι ο στόχος τους, στις συνθήκες του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της κλιμάκωσης των ανταγωνισμών που πληρώνουν οι λαοί με τη ζωή τους» επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:

Χρήστος Σπίρτζης: «Η ΝΔ είναι σε παραζάλη με τα Τέμπη»

Τέμπη – Αποκάλυψη: Μέλη άγνωστης ομάδας αλλοίωσαν τον τόπο του εγκλήματος- «Κόλαφος» η νέα πραγματογνωμοσύνη

Ευρωεκλογές: Τρία συν πέντε κόμματα για το όριο του 3% – Ένας πρωτοφανής συνωστισμός και… κατακερματισμός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:41