search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:49
MENU CLOSE

Μακελειό στη Μόσχα: Με μαυρισμένα μάτια οι συλληφθέντες- Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι

24.03.2024 23:01
rossia

Οι δύο πρώτοι ύποπτοι της επίθεσης στο Crocus City Hall στη Μόσχα την Παρασκευή, κατά την οποία σκοτώθηκαν 137 άνθρωποι σε τρομοκρατική ενέργεια, οδηγήθηκαν σήμερα το βράδυ ενώπιον δικαστηρίου της ρωσικής πρωτεύουσας.

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μπασμάνι στη Μόσχα απεφάνθη ότι οι δύο ύποπτοι πρέπει να τεθούν υπό κράτηση τουλάχιστον για δύο μήνες –  έως τις 22 Μαΐουεν αναμονή της δίκης, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Ο πρώτος ύποπτος, Νταλερντζόν Μπαρότοβιτς Μιρζόγιεφ, που φέρεται να είναι γεννημένος στο Τατζικιστάν «παραδέχθηκε πλήρως την ενοχή του», σύμφωνα με το πρακτορείο, όπως και δεύτερος ύποπτος, Σαϊντακράμι Μουροντάλι Ρασαμπαλιζόντα.

Σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, οι δύο ύποπτοι κατηγορούνται για τρομοκρατία και αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, δείχνουν τους υπόπτους με μαυρισμένα μάτια.

Συνολικά, οι ρωσικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη σύλληψη 11 ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις δράστες, σε σχέση με την επίθεση αυτή.

Ωστόσο, καμία άλλη πληροφορία δεν έχει δοθεί σε σχέση με την τύχη άλλων 7 ανθρώπων, η σύλληψη των οποίων ανακοινώθηκε χθες και των οποίων ο ρόλος στην επίθεση δεν έχει προς το παρόν διευκρινιστεί.

Νωρίτερα, η Ερευνητική Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο όπου καταγράφονται αστυνομικοί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους να οδηγούν στην έδρα αυτού του οργάνου τους τέσσερις φερόμενους ως δράστες, που συνελήφθησαν χθες. Οι άνδρες έχουν τα μάτια καλυμμένα και αναγκάζονται να περπατούν σκυμμένοι, με τα χέρια δεμένα στην πλάτη.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, αστυνομικοί βρήκαν επιπλέον περίπου 500 σφαίρες, δύο τυφέκια εφόδου Kalachnikov και 28 γεμιστήρες στον τόπο της τραγωδίας, διευκρινίζοντας πως ανήκουν «στους δράστες».

Κι ενώ στη Ρωσία κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες λόγω εθνικού πένθους, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε πως η Ρωσία θα στοχοποιήσει αυτούς που βρίσκονται πίσω από τους φονικούς πυροβολισμούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα από όπου κι αν προέρχονται και όποιοι κι αν είναι.

Θα πάρουμε εκδίκηση για τον κάθε ένα και για όλους (αυτούς που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν). Και όσοι εμπλέκονται, ανεξάρτητα από τη χώρα καταγωγής, τη θέση, την ιδιότητά τους, είναι πλέον ο κύριος και νόμιμος στόχος μας, τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, όμως ο Πούτιν δεν αναφέρθηκε κατά το χθεσινό τηλεοπτικό διάγγελμά του στο ενδεχόμενο η τζιχαντιστική οργάνωση να συνδέεται με τους δράστες, για τους οποίους είπε πως επιχείρησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

UNRWA: «Μπλόκο Ισραήλ στις αυτοκινητοπομπές με τρόφιμα προς τη βόρεια Γάζα»

Ερντογάν για επαναλειτουργία Αγίας Σοφίας ως τέμενος: «Πραγματοποιήσαμε ένα όνειρο 80 ετών»

Τουρκία: «Πρόδρομος της απελευθέρωσης του Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ η απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:49