search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:04
MENU CLOSE

Τουρκία: «Πρόδρομος της απελευθέρωσης του Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ η απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας»

24.03.2024 19:04
islam

Προκλητικός εμφανίστηκε σε ομιλία του ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς, λέγοντας πως η απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας θα είναι ο πρόδρομος της απελευθέρωσης του τεμένους Αλ ‘Ακσα στην Ιερουσαλήμ.

Μιλώντας ενώπιον συλλόγου αποφοίτων θρησκευτικού λυκείου, ο Νουμάν Κουρτουλμούς είπε: «Ό,τι είχαμε σχεδιάσει στα πρώτα μας χρόνια, ό,τι είχαμε βάλει ως στόχο, δεν θα τα αναφέρω ένα προς ένα, όλα υλοποιήθηκαν, αλλά ένα πράγμα λείπει: Θεού θέλοντος, η γενιά που εκπροσωπείτε θα μπορέσει να το πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα. Αναφέρομαι στην διασφάλιση και καθοδήγηση ενός νέου, δίκαιου παγκόσμιου συστήματος».

Σύμφωνα με το πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, ο στόχος αυτός αποκωδικοποιείται σε μία φράση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Όπως ανοίξαμε την Αγία Σοφία έπειτα μετά από χρόνια ελπίδων, προσευχών και ευχών, Θεού θέλοντος, το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας, η απελευθέρωση της Αγίας Σοφίας, θα είναι ο πρόδρομος της απελευθέρωσης του Αλ ‘Ακσα, θα είναι ο οιωνός της απελευθέρωσης του τεμένους Αλ ‘Ακσα».

Τουρκία: «Πρόδρομος της απελευθέρωσης του Αλ Άκσα η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμί»

Διαβάστε επίσης:

Πολωνία: Ρωσικοί πύραυλοι στον εναέριο χώρο της – Ζητάει εξηγήσεις από τη Μόσχα

Κατακεραυνώνουν τον Πούτιν τα ΜΜΕ των ΗΠΑ: «Δεν τον ενδιαφέρει η ασφάλεια, προτιμά να καταδιώκει τους ΛΟΑΤΚΙ»

Πάπας Φραγκίσκος: «Προσεύχομαι για τα θύματα της άνανδρης τρομοκρατικής επίθεσης της Μόσχας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:01