search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:48
MENU CLOSE

Ο Μακρόν προειδοποιεί ανοιχτά τον Νετανιάχου: «Έγκλημα πολέμου η εξαναγκαστική μεταφορά πληθυσμού»

25.03.2024 00:51
MAKRON NETANIAHOU

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ύψωσε τον τόνο απέναντι στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου δείχνοντας εκ νέου την έντονη αντίθεσή του σε μια ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα και προειδοποιώντας ότι η εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού συνιστά έγκλημα πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, ο γάλλος ηγέτης επανέλαβε επίσης την έκκλησή του για άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και καταδίκασε απερίφραστα τις πρόσφατες ισραηλινές ανακοινώσεις για τον εποικισμό όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή την κατάσχεση 8.000 στρεμμάτων γης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη προκειμένου να χτίσει εκεί νέους εβραϊκούς οικισμούς.

Ο γάλλος πρόεδρος ενημέρωσε επίσης τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για την πρόθεσή του να υποβάλει σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να ζητήσει άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός.

Τέλος, ο Μακρόν επέμεινε να ανοίξει το Ισραήλ χωρίς καθυστέρηση και χωρίς όρους όλα τα χερσαία σημεία διέλευσης που υπάρχουν προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού η χώρα – Αυξάνει στο μέγιστο τα μέτρα ασφαλείας

Μακελειό στη Μόσχα: Με μαυρισμένα μάτια οι συλληφθέντες- Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι

UNRWA: «Μπλόκο Ισραήλ στις αυτοκινητοπομπές με τρόφιμα προς τη βόρεια Γάζα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 07:45