search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:47
MENU CLOSE

Φαραντούρης: «Εφόσον υπάρχουν ευθύνες, ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας» – Τι είπε για τον Άρειο Πάγο

26.03.2024 22:55
farantouris syriza 98- new

Η Δικαιοσύνη βρέθηκε στο στόχαστρο του Νικόλα Φαραντούρη, του συμβούλου ευρωπαϊκής πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, με αφορμή τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως για τα Τέμπη.

Ο κ. Φαραντούρης, μιλώντας στο One Channel, τόνισε πως και η ελληνική δικαιοσύνη κρίνεται στην περίπτωση του κράτους Δικαίου. Μάλιστα, επισήμανε πως, εφόσον υπάρχουν ευθύνες της κυβέρνησης θα είναι ευχής έργον να ρίξει την κυβέρνηση η Ευρωπαία Εισαγγελέας.

Απαντώντας στην παρατήρηση του βουλευτή της ΝΔ Κ. Καραγκούνη, ότι υπάρχει υπόμνηση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου προς την Λάουρα Κοβέσι να ασχολείται με τα της αρμοδιότητάς της είπε: «Ε και λοιπόν; Τι πάει να πει αυτό; Ότι έχει δίκιο ο Άρειος Πάγος; Επί χούντας, ο Άρειος Πάγος έλεγε ότι “η επανάστασις επικρατεί και παράγει δίκαιο”».

Όταν του επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να προσβάλλεται η Ελληνική Δικαιοσύνη, ο κ. Φαραντούρης απάντησε: «Να κάνει τη δουλειά της η Ελληνική Δικαιοσύνη. Νά κάνει τη δουλειά της. Δεν είναι θέσφατο αυτό που λέει ο Άρειος Πάγος, ούτε ο πρόεδρος των διοικητικών δικαστών που πετάχτηκε για να κάνει κρίση για την κρίση της ευρωπαίας εισαγγελέως».

Για να καταλήξει λέγοντας πως οι δικαστές του Αρείου Πάγου «είναι αδιάβαστοι στο ευρωπαϊκό δίκαιο, να πάνε να παρακολουθήσουν κανένα μάθημα».

Διαβάστε επίσης:

Στη «γαλαρία» της Βουλής ο Καραμανλής

Κωνσταντοπούλου: Πρώτος ο Μητσοτάκης να απολογηθεί για τα Τέμπη, να δώσει εξηγήσεις για την παραποίηση του αποδεικτικού υλικού

Γεωργιάδης: Θριαμβολογεί για τα απογευματινά χειρουργεία στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, παρά τις ελλείψεις σε αναισθησιολόγους




google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 13:47