search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:28
MENU CLOSE

Επίθεση Κουτσούμπα σε κυβέρνηση: «Εγχειρίδιο συγκάλυψης το πόρισμα της πλειοψηφίας» – Πυρά κατά Κασσελάκη και Ανδρουλάκη

27.03.2024 13:41
dimitris_koutsoumpas_new

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη με πρωτοβουλία του οποίου κατατέθηκε και συζητείται η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Στην ομιλία του, σήμερα αντί για αύριο, ημέρα των τοποθετήσεων του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, καθώς αναχωρεί για την Κύπρο, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης στο έγκλημα, αλλά και στην Εξεταστική Επιτροπή στην οποία η κυβερνητική πλειοψηφία αρνήθηκε να καλέσει κρίσιμους μάρτυρες και έκλεισε άρον άρον την διαδικασία.

«Καταθέτουμε καθημερινά μομφή κατά της κυβέρνησης, στην πολιτική της και στις συνέπειες της. Μομφή λοιπόν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη», είπε και χαρακτήρισε το πόρισμα της πλειοψηφίας «ντροπή και εγχειρίδιο συγκάλυψης, καθώς δεν εντοπίζει καμία ποινική και πολιτική ευθύνη».

«Δεν αναγνωρίζουμε κανένα αντιπολιτευτικό ρόλο στο σοσιαλδημοκρατικό παρεάκι του ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και της Πλεύσης Ελευθερίας», είπε, σημειώνοντας ωστόσο, πως το ΚΚΕ – με το δικό του σκεπτικό – στηρίζει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών επιτρέπει στον Κώστα Καραμανλή να κρύβεται και να μην δικάζετε. Σε αυτό βάλατε όλοι την υπογραφή σας. Προτείναμε να καταργηθεί το άρθρο 86, αλλά κάνατε όλοι τους ψόφιους κοριούς και το απορρίψατε. Γιατί; Γιατί τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, θέλατε να προστατεύσετε ο κάθε ένας τους υπουργούς σας», είπε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι λοιδώρησε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, «δεν την ψήφισε δεν κατέθεσε καν πόρισμα», ανέφερε και έστρεψε τα βέλη του και κατά του Στέφανου Κασσελάκη, διερωτώμενος αν η πρόταση για τους διεθνείς παρατηρητές ήταν αφέλεια ή επιπολαιότητα.

«Γιατί δεν τον προστατεύετε τον άνθρωπο; Εκτός αν ήταν ηθελημένο και αυτό το δώρο για να προστατεύσετε τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε για να προσθέσει πως «αν δεν υπήρχε ο κ. Κασσελάκης τότε ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον εφεύρει».

Διαβάστε επίσης:

Επανήλθε ο Ταμήλος για τα Τέμπη: Οι Τρικαλινοί δεν ευθυνόμαστε για τις διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης

ΣΥΡΙΖΑ για Eurostat: Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και αποκαλύπτουν τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη

«Δημοκράτες»: Πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος ο Βασίλης Σίμος (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 18:25